- TM 31
Składniki
- 1,5 kg cukinii
- 1/2 kg cebuli
- 2 łyżeczki soli
- 2 MT octu 10%
- 40 dag cukru
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
- 1/2 łyżeczki curry
- 1/2 litra koncentratu pomidorowego, 30%
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Cukinię należy oczyścić z łup i pestek, pokroić na drobne kawałki a następnie zetrzeć w TM poz. 5 czas 10 sek. Analogicznie postępnujemy z cebulą. Cebulę oraz cukinię solimy i pozostawiamy na 12 godzin. Odciskamy nadmiar soku - pozostałość przekładamy do TM dodajemy ocet i cukier,a następnie gotujemy poz. 2, tem. 100stopni, czas 30 minut. po ugotowaniu dodajmey resztę składnikówi ponownie gotujemy przez 15 min. tem. 100 stopni, poz. 2.Na koniec wszystko miksujemy na pozycji nr 8 przez 1 minutę. Gorący keczup przekładamy do słoików i odwracamy do góry dnem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Beti181:2 miarki MT = 1szklanka 250ml
jadziusia102:
Ile dajesz octu bo nie umiem odszyfrować skrótu 2mt
Witam, ile dodajemy octu, ?
ewelinka8329: Ja też chcę znać odpowiedź na to pytanie .
dzisiaj robiłam jest przepyszny!
bardzo mi smakuje ten keczup!
Właśnie chcę wypróbować czy cukini po obraniu ma być 1,5kg czy przed bo to istotne
Przepis dodaje do wypróbowania z pewnością cukinia obrodzi w tym roku to będę przerabiała
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
przetestujemy przepis na ketchup z cukini, mam jej sporo pozdrawiam
Przepis rewelacja pychotka znalazł też zastosowanie jako sos do pizzy
Are you sure to delete this comment ?