Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
5 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--

Składniki

  • 1,5 kg cukinii
  • 1/2 kg cebuli
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 MT octu 10%
  • 40 dag cukru
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1/2 litra koncentratu pomidorowego, 30%

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Cukinię należy oczyścić z łup i pestek, pokroić na drobne kawałki a następnie zetrzeć w TM poz. 5 czas 10 sek. Analogicznie postępnujemy z cebulą. Cebulę oraz cukinię solimy i pozostawiamy na 12 godzin. Odciskamy nadmiar soku - pozostałość przekładamy do TM dodajemy ocet i cukier,a następnie gotujemy poz. 2, tem. 100stopni, czas 30 minut. po ugotowaniu dodajmey resztę składnikówi ponownie gotujemy przez 15 min. tem. 100 stopni, poz. 2.Na koniec wszystko miksujemy na pozycji nr 8 przez 1 minutę. Gorący keczup przekładamy do słoików i odwracamy do góry dnem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Keczup z cukini

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?