thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
1 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--

Składniki

Koncentrat bulionu warzywnego

koncentrat bulionu warzywnego

  • 2 ząbki czosnku
  • 100 gramów suszonych pomidorów
  • 100 gramów cebuli
  • 100 gramów marchwi
  • 100 gramów pietruszki korzeń
  • 100 gramów Pora
  • 4 gałązki świeżych ziół (według uznania)
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka rozgniecionego pieprzu
  • 25 gramów soli morskiej
  • 30 mililitrów wywaru warzywnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Warzywa i zioła oczyścić, umyć, rozdrobnić nożem. Razem z oregano, majerankiem i pieprzem rozdrabniać w pojemniku miksująym 20 sek/pręd.6. Masę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać sól, wywar warzywny oraz oliwę. Wszystko gotować bez przykrywy 25 minut/100 stopni/pręd. 2, następnie zmiksować pod przykryciem 1 minutę/pręd. 10. Wyparzony słoik ok 400 ml napełnić masą, zamknąć i zostawić do ostudzenia. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Koncentrat bulionu warzywnego

Wydrukuj:

Komentarze