Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
1
słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
Składniki
Koncentrat bulionu warzywnego
koncentrat bulionu warzywnego
- 2 ząbki czosnku
- 100 gramów suszonych pomidorów
- 100 gramów cebuli
- 100 gramów marchwi
- 100 gramów pietruszki korzeń
- 100 gramów Pora
- 4 gałązki świeżych ziół (według uznania)
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- 1 łyżeczka rozgniecionego pieprzu
- 25 gramów soli morskiej
- 30 mililitrów wywaru warzywnego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Warzywa i zioła oczyścić, umyć, rozdrobnić nożem. Razem z oregano, majerankiem i pieprzem rozdrabniać w pojemniku miksująym 20 sek/pręd.6. Masę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika. Dodać sól, wywar warzywny oraz oliwę. Wszystko gotować bez przykrywy 25 minut/100 stopni/pręd. 2, następnie zmiksować pod przykryciem 1 minutę/pręd. 10. Wyparzony słoik ok 400 ml napełnić masą, zamknąć i zostawić do ostudzenia. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
łatwe w zrobieniu no i przydatne w gotowaniu
trzymać w lodówce?
Bardzo fajny pachnący koncentrat. Wrócę do niego na 100%
Czy ten koncentrat ma specyficzny zapach czy tylko z moim coś nie tak?
Koncentrat bardzo przydatny do marynat i zup