- TM 31
Składniki
- 1 litra śmietany 30%, lub nieslodzonego mleka skondensowanego
- 0,5 litra mleka
- 3 torebki żelatyny w proszku
- 150 gramów czekolady białej
- 150 gramów Czekolady mlecznej
- 150 gramów Czekolady gorzkiej
- 200 gramów herbatników
- 80 gramów masła
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wkladamy ciastka do"Blokada naczynia miksującego" i rozdrabniamy poz turbo kilka sekund,dodajemy maslo i poz.8 kilka sekund. Wykladamy to blszke do ciasta i formujemy spod ciasta. Wymieszac mleko skondensowane z mlekiem zwyklym w oddzielnym naczyniu. Do"Blokada naczynia miksującego" dodajemy 1/2 l tej mieszanki,150 gr.czekolady gorzkiej,100 gr.cukru, 2 lyzeczki do herb. zelatyny w proszku 7 min./90stopni/poz.5.Wylewamy na spod przygotowany z ciastek i masla,schladzamy. Przygotowujemy kolejna warstwe z czekolady mlecznej w ten sam sposob,tyle ze wylewajac podstawiamy lyzke stolowa aby nie lalo sie bezposrednio na poprzednia warstwe.Schladzamy. Myjemy dobrze "Blokada naczynia miksującego" Przygotowujemy warstwe z czekolady bialej w ten sam sposob co poprzednie warstwy. Odstawic do lodowki do nastepnego dnia.Dekorujemy wedlug uznania przed podaniem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze