Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
3
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Placuszki proteinowe z jabłkiem
- 200 gramów jogurtu Skyr, Naturalny lub waniliowy
- 170 gramów mąki orkiszowej
- 1 jajko
- 1 łyżki cukru lub innego słodziwa, Erytrol lub Ksylitol
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypty soli
- 1 porcji Waniliowej odżywki białkowej
- 1 obrane jabłko
- olej do smażenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wrzucić jedno obrane, pokrojone na ćwiartki jabłko, ustawić 3 s /obr. 5. Przełożyć do innego naczynia. Następnie do naczynia wlać skyr , dodać mąkę, jajko, cukier, proszek do pieczenia, miarkę odżywki białkowej i sól, zmiksować 10 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego, gdyby było za gęste można dodać odrobinę mleka i znów zmiksować. Przełożyć do innego naczynia. Na kuchence rozgrzać niewielką ilość oleju na nieprzywierającej patelni. Nakładać 1-2 łyżki ciasta, formując placki. Smażyć na średniej mocy palnika ok. 1 min lub do momentu, aż na powierzchni utworzą się pękające pęcherzyki powietrza, następnie placki przewrócić i smażyć ok. 30 s. Czynności powtórzyć z pozostałym ciastem. Racuchy podawać bezpośrednio po przygotowaniu z dodatkiem świeżych owoców np. borówek czy malin. Można posypać cukrem pudrem.
Sposób przygotowania
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
The cake made according to this recipe really tastes very impressive. I was completely enamored with it.
From: slice masters