thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
106 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Pierniczki

  • 180 gramy cukru
  • 190 gramy miodu
  • 150 gramy masła
  • 1 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 0,5 łyżeczki Sody spożywczej
  • 500 gramy mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 1 łyżek kakao
  • 2 jajka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć 150g masła 190g miodu 180g cukru 1 łyżka kakao 1 łyżeczka przyprawy do piernika szczypta soli, podgrzewać 3 min/65°C/obr. 2
    2. Dodaj 2 jajka, mieszać 10 s/obr. 4/
    3. Dodaj 500g mąki pszennej 0,5 łyżeczki Sody spożywczej. Wyrabiaj ciasto Ciasto /3 min 30 s Powinno się utworzyć jednolite masa.
    4. Przełóż ciasto do miski, owiń je folią spożywczą i umieść w lodówce na co najmniej 2 godziny (lub przez noc).
    5. Następnego dnia rozwałkować ciasto na obsypanej mąką stolnicy, wyciąć pierniczki (5mm-8mm), ułożyć na natłuszczonej blasze, piec 8-9 min - 180 stopni

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierniczki

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy