

Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
106
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Pierniczki
- 180 gramy cukru
- 190 gramy miodu
- 150 gramy masła
- 1 łyżeczki przyprawy do piernika
- 0,5 łyżeczki Sody spożywczej
- 500 gramy mąki pszennej
- szczypta soli
- 1 łyżek kakao
- 2 jajka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego włożyć 150g masła 190g miodu 180g cukru 1 łyżka kakao 1 łyżeczka przyprawy do piernika szczypta soli, podgrzewać 3 min/65°C/obr. 2
2. Dodaj 2 jajka, mieszać 10 s/obr. 4/
3. Dodaj 500g mąki pszennej 0,5 łyżeczki Sody spożywczej. Wyrabiaj ciasto Ciasto /3 min 30 s Powinno się utworzyć jednolite masa.
4. Przełóż ciasto do miski, owiń je folią spożywczą i umieść w lodówce na co najmniej 2 godziny (lub przez noc).
5. Następnego dnia rozwałkować ciasto na obsypanej mąką stolnicy, wyciąć pierniczki (5mm-8mm), ułożyć na natłuszczonej blasze, piec 8-9 min - 180 stopni
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze