thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 130 g mąki pszennej
  • 30 g budyniu śmietankowego, (1 torebka)
  • 90 g cukru
  • 10 g proszku do pieczenia, (2 łyżeczki)
  • 3 jaja
  • 70 g oleju
  • 35 g wody
  • cukier puder do posypania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. * mąke, budyń, cukier, proszek do pieczenia, jajka: ubić - czas 1 min, obr. 4

    * dodać olej, wodę - czas 1 min, obr. 4

    Ciasto wyłożyć do blachy na babeczki (po 2 łyżki ciasta na jedną muffinkę).

    Piec 25 min - 180 stopni.

    Posypać troszkę cukrem pudrem.

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Muffiny, mufinki, babeczki śmietankowe dla osób z alergią na mleko

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 13, 2015 at 18:38
    5.0

    Fajne, szybkie i duże minus ze troszkę suche

  • listopada 12, 2013 at 17:58
    4.0

    Babeczki są bardzo dobre, jedyny minus, że są suche.

    Bardzo dobre z konfiturą tmrc_emoticons.)

    [[wysiwyg_imageupload:1839:]]

    Jestem Agata Smile


    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.


    Antoine de Saint-Exupéry

  • stycznia 30, 2012 at 15:22

    Dzięki za szybką odpowiedź tmrc_emoticons.) Problem w tym, że w tej diecie jajka i zwykła mąka też odpadają tmrc_emoticons.( musi być niskobiałkowa. Chodzi o dietę dla chorych na fenyloketonurię... wszystko, co ma dużo białka, nie ważne jakiego pochodzenia odpada. Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

  • stycznia 30, 2012 at 14:46
    5.0

    Smaczne. Ciasto zmieszałam delikanie z jagodami - rewelacja.

Are you sure to delete this comment ?