thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
2 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

Gofry wysokobiałkowe

  • 80 gramów mąka owsiana
  • 60 gramów odżywka białkowa
  • 2/3 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 2 jajko, rozmiar M
  • 200 gramów mleko owsiane

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Gofry
  1. Oddziel białka od zółtek

  2. Załóż motylek. Do suchego naczynia wlej białka. Ubijaj 1min 30 s/obr. 3,5. Zdejmij motylek. Pianę przełóż do innego naczynia.

  3. Do naczynia wlej żółtka, dodaj mleko (200 g), mąkę (80 g), odżywkę (60 g), proszek do pieczenia. 10 s/obr 5.
    Ciasto przelej do miski z ubitą pianą.

  4. Gfrownicę można natluścić ojejem kokosowym.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Gofry wysokobiałkowe

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?