thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
6h 0min
Czas całkowity
6h 0min
porcja/porcje/porcji
25 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

Blok czekoladowy Joli

  • 340 gramów mleka w proszku
  • 200 gramów masła, Pokrojonego na kawałki
  • 150 gramów brązowego cukru
  • 100 gramów wody
  • 25 gramów kakao, Niesłodzonego
  • 150 gramów herbatników, Pokruszonych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Formę keksową wyłożyć folią spożywczą, odstawić
  2. Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę i odważyć do niej 150 g herbatników
  3. W drugiej misce odważyć 340 g mleka w proszku
  4. Do naczynia miksującego włożyć 200 g masła
  5. dodać 100 g wody
  6. Dodać 150 g cukru
  7. Dodać 25 g kakao
  8. Podgrzewać 4 min, 50°C, obr. 2
  9. Wymieszać 1 min 30 sek, obr. 3, w tym czasie przez otwór naczynia dodawać stopniowo mleko w proszku
  10. Dodać pokruszone herbatniki i wymieszać kopystką, przełożyć do formy, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Blok czekoladowy

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?