Czas przygotowania
6h 0min
Czas całkowity
6h 0min
porcja/porcje/porcji
25
kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
Składniki
Blok czekoladowy Joli
- 340 gramów mleka w proszku
- 200 gramów masła, Pokrojonego na kawałki
- 150 gramów brązowego cukru
- 100 gramów wody
- 25 gramów kakao, Niesłodzonego
- 150 gramów herbatników, Pokruszonych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Formę keksową wyłożyć folią spożywczą, odstawić
- Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę i odważyć do niej 150 g herbatników
- W drugiej misce odważyć 340 g mleka w proszku
- Do naczynia miksującego włożyć 200 g masła
- dodać 100 g wody
- Dodać 150 g cukru
- Dodać 25 g kakao
- Podgrzewać 4 min, 50°C, obr. 2
- Wymieszać 1 min 30 sek, obr. 3, w tym czasie przez otwór naczynia dodawać stopniowo mleko w proszku
- Dodać pokruszone herbatniki i wymieszać kopystką, przełożyć do formy, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Wow, your BLOK CZEKOLADOWY cake is absolutely mouthwatering! The rich, chocolatey flavor geometry dash bloodbath is simply divine.
Are you sure to delete this comment ?