thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto

  • 7 jajek przepiórczych
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 100 g cukru
  • 150 g mąki kukurydzianej

Dodatki

  • owoce sezonowe

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. 1. Włączyć piekarnik 180 stopni

    2. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć motylek

    3. Dodać jajka, cukier i cukier waniliowy ubić 2 min/obr. 4

    4. Zdjąć motylek

    5. Dodać pozostałe składniki i wymieszać 1 min/obr 4

    6. Przełożyć ciasto do brytfanki (30 cm x 10 cm) i posypać owocami, piec w piekarniku 15-20 min.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bezglutenowy biszkopt z owocami

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?