Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Pesto z rukoli i słonecznika
- 100 g Rukola - 100 g
- 50 g Słonecznik łuskany - 50 g
- 2 ząbki Czosnek - 2 ząbki (10 g)
- 300 gramy Oliwa z oliwek Extra Virgin - 300 ml
- 2 łyżki Płatki drożdżowe nieaktywne - 2 łyżki (20 g)
- 1 łyżeczek Sól morska - 1 łyżeczka (5 g)
-
6
1min
Czas całkowity 1minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego przekładamy rukolę, słonecznik i czosnek. Rozdrabniamy 4 s/ obr. 7. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
2. Dodajemy oliwę z oliwek, płatki drożdżowe nieaktywne i sól. Mieszamy 40 s/ obr. wsteczne 2,5.
3. Przekładamy do szklanego słoiczka, zamykamy, przechowujemy w lodówce do 5 dni. nadmiar pesto można również zamrozić.
Pesto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz