3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pesto z rukoli i słonecznika


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Pesto z rukoli i słonecznika

  • 100 g Rukola - 100 g
  • 50 g Słonecznik łuskany - 50 g
  • 2 ząbki Czosnek - 2 ząbki (10 g)
  • 300 gramy Oliwa z oliwek Extra Virgin - 300 ml
  • 2 łyżki Płatki drożdżowe nieaktywne - 2 łyżki (20 g)
  • 1 łyżeczek Sól morska - 1 łyżeczka (5 g)
  • 6
    1min
    Czas całkowity 1min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Pesto
  1. 1. Do naczynia miksującego przekładamy rukolę, słonecznik i czosnek. Rozdrabniamy 4 s/ obr. 7. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
    2. Dodajemy oliwę z oliwek, płatki drożdżowe nieaktywne i sól. Mieszamy 40 s/ obr. wsteczne 2,5.
    3. Przekładamy do szklanego słoiczka, zamykamy, przechowujemy w lodówce do 5 dni. nadmiar pesto można również zamrozić.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy