Czas przygotowania
12min
Czas całkowity
12min
porcja/porcje/porcji
6
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 05/04/12
zmieniono dnia: 05/04/12
Składniki
Jogurt naturalny
- 1000 gramów mleka
- 150 gramów jogurtu naturalnego
- 1 płaskich łyżeczek cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego wlac mleko i wsypac cukier, podgrzać 2 min/37ºC/obr 2. Dodac jogurt naturalny i podgrzewac 10 min/37ºC/obr 2. Nastepnie naczunie miksujace nakryc sciereczka, aby utrzymać ciepło. Przykryty jogurt pozostawić na 8 do 10 godzin. Jogurt przed spożyciem przechowywać w lodówce przez 8 godzin.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
beatazi: dużo czasu minęło, ale mam ten sam problem. Udało Ci się napiawic ten jogurt? Też mam ochotę wlac go spowrotem do thermo i powtórzyć wszystkie czynności.
Asiak1: ja zawsze robię z UHT + jogurt grecki, wychodzi gęsty i kremowy.
gostkowski: ja robię z mleka UHT 3,2% i dodaję jogurt typu greckiego
a mój wyszedł gęsty i aksamitny smak nie ma porównania do tego ze sklepu
Wczoraj zrobiłam wyszedł dosyć plynny ale steżał trochę o dziwo w lodówce. Dzisiaj drugie podejście Leżakuje w kocu pod kaloryferem.
Wczoraj wieczorem zrobiłam jogurt wg. przepisu z "Radość gotowania ", mleko 2% i jogurt naturalny z kulturami bakterii . Stał w ciepłe przez 12h , rano schowałem go do lodówki , wyszedł bardzo plynny raczej maślanka nie jogurt . Po dodaniu jogurtu krócej podgrzewaliśmy , czy to może być przyczyną ? Zastanawiam się czy gdybym teraz moją "maślankę " jaszcze raz przelała do naczynia miksującego i podgrzała 10 min dalej postępując zgodnie z powyższym przepisem wyszedł by gęściejsze
A ile moze taki jogurt stac w lodowce po wykonaniu?
dzisiaj takim jogucikiem się zajadałam ja zrobiłam bez cukru i z mleka UHT i wyszedł pychotka
Ja robię jogurt z mleka 3,2% ale takiego z krótkim terminem ważności, kupuję je w plastikowej butelce i zawsze wychodzi gęsty i pyszny . Moje dzieci lubią z mrożonymi truskawkami. Z mleka UHT nie wyszedł.
A jakie mleko użyć? Świeże, pasteryzowane, czy UHT? Czy należy je gotować przed produkcją, czy bez gotowania?Próbowałem na świeżym (od krówki) i niestety nie wyszło, skwasiło się.