thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
2min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Francuskie, kruche ciasto

  • 150 gramy mąki
  • 75 gramy masła pokrojonego w kostki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 50 gramy wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Francuskie, kruche ciasto ( spód pod tartę )
  1. 1. Mąkę, masło, wodę i sól wkładamy do kielicha i miksujemy 20sek/ prędkość 4

    2. Gotowe ciasto wyciągamy z kielicha, zawijamy w przezroczysą folię i wkładamy do lodówki ( ja często wkładam do zamrażarki na 5 minut a następnie rozwałkowuje i ukladam na blaszkę )

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Francuskie, kruche ciasto

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy