thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
12min
Czas całkowity
12min
porcja/porcje/porcji
5 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

dekoracja

  • płatki migdałowe lub wiórki kokosowe
  • liście bazylii, świeże
  • jagody goji

warstwa ciemna

  • banan
  • awokado dojrzałe
  • 3 łyżki kakao lub karobu
  • 3 łyżki miodu

warstwa jasna

  • 5 czubatych łyżek suchej kaszy jaglanej
  • 0,5 litra mleka owsianego, lub innego
  • 0,5 łyżki masła
  • 2 łyżki syropu z agawy, lub innego słodu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    dekoracja
  1. posypać jagodami goji i płatkami migdałowymi, przybrać liśćmi bazylii.

    Smacznego

  2. warstwa ciemna
  3. składniki warstwy ciemnej miksować 20 sek/ obr 10, przełożyć do pucharków

     

  4. warstwa jasna
  5. kaszę jaglaną zmiksować 10 s/obr 10

    dodać mleko, masło i syrop z agawy, gotować w 100 stopniach/ 10 min/obr 2, wymieszać 7 sek/ obr 8, przełożyć do pucharków

Porady

zamiast banana i awokado można użyć dwóch szt. tego samego owocu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

deser dla dzieci

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?