Forum Kamień do pizzy/chleba

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

11 odpowiedzi | Ostatni wpis

Love Aniu, jak odpoczniesz, to zdaj nam relację z pieczenia bułeczek na kamieniu Love Buziaczki Love


Niusiu, czy masz jakieś doświadczenie z zastosowaniem tego kamienia? Pytałam już o to tutaj , kopiuję:Ja kupiłam na allegro kamień okragły, ale tak na prawdę nie bardzo potrafię go wykorzystać. Sylwia, pomóż, napisz coś więcej. Czy jak juz ten kamień jest nagrzany, to można piekarnik wyłaczyć?  Zakłopotany Gdzeien, na którym poziomie piekarnika, umieścic ten kamień? Położyłam go na samym dole. Zakłopotany

Nikt mi nie odpowiedział, a tym bardziej Pani Sylwia. Wink

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"


Kupiłam w końcu okrągły kamień, dosyć cienki (na aledobre.pl), ale dzięki temu szybko się nagrzewa.

Wychodzi na nim pyszna pizza i jeszcze lepsze bułeczki, polecam Smile


Kochane ja tez poprosze o cos blizszego - przymiezam sie do zakupu i zupelnie nie wiem jaki wybrac i jak go dokladnie uzywac!


Ja kupiłam na allegro kamień okragły, ale tak na prawdę nie bardzo potrafię go wykorzystać. Sylwia, pomóż, napisz coś więcej. Czy jak juz ten kamień jest nagrzany, to można piekarnik wyłaczyć?  Puzzled Gdzeien, na którym poziomie piekarnika, umieścic ten kamień? Położyłam go na samym dole. Puzzled

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"


:) Jeżeli mogę to dołączam się do pytania Niusi odnośnie firmy z której najlepiej jest kupić kamień :)


A możecie polecić jakąś konkretną firmę? z tego co widzę to ceny są mało zróżnicowane ale materiał i wykonanie już bardzo.

 


Zgadzam sie z Sylwia, Niusia;) Wink ;)  Sprawa wymaga ciut wiecej zachodu, ale wynik jest wart tego;) Wink Wink

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni Smile Smile Wink                            


Kamień do pizzy to świetny wybór jeśli robimy dużo pizzy lub chleba. Pizza piecze się o wiele szybciej, chleb, bułki są chrupiące i dobrze wypieczone - kamień "wyciąga" z nich wilgoć. Trzeba pamiętać, że taki kamień trzeba przed pieczeniem dość długo ogrzewać w piekarniku (ok. 45 - 60 min) i po tym czasie można bezpośrednio na nim umieścić ciasto Smile


Witam,

Zastanawiam się nad kupieniem kamienia do pieczenia, czy ktoś z Was korzysta z takiego? Podobno chleb, czy bułki pieczone na takim kamieniu są dużo lepsze niż w foremce, o pizzy nie wspomnę Wink

Liczę na wskazówki

Pozdrawiam