Forum Babka drożdżowa "na noc"

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

5 odpowiedzi | Ostatni wpis

Nio to albo drożdże albo mąka wadliwa Aw


Składniki wydają się ok, nie robiłam nigdy takiej baby, ale na 100% jeśli na noc to w lodówce inaczej wyrośnie i klapnie... Smile


 :( Chyba nikt nie robił takiej baby Aw  buuu...


Czy ktoś z Was  kiedyś robuił babke drożdżową "na noc"? Przepis mam z internetu z przepisów dla klijentów i pracowników  z termomix'a TM 21. Ja wykonałam go w TM 31. Nio i niestety  nie wyszło.Ciasto było za rzadkie, dodałam więcej mąki - juz było lepsze , przełożyłam do miski i ani nie drgnęło w górę Aw Po włożeniu do pieca też nic nie urosło Aw i poza pieknego zapachu  nie było co jeść Aw

A oto przepis. i moje pytanie co jest nie tak? Mąka? drożdże?

 

 

Składniki:

250g mleka

250 g cukru

2 jajka

50g drożdży

½ kostki masła (o temp. Pokojowej)

500 g mąki

Wykonanie:

Składniki włożyć do garnka miksującego i wyrabiać ciasto czas 3 min. obr. poz. INTERWAŁ

 

PS. Określenie babka noc tzn? Na noc w kuchni czy na noc w lodówce?