Forum Babka drożdżowa "na noc"
Nio to albo drożdże albo mąka wadliwa
Składniki wydają się ok, nie robiłam nigdy takiej baby, ale na 100% jeśli na noc to w lodówce inaczej wyrośnie i klapnie...
:( Chyba nikt nie robił takiej baby buuu...
Czy ktoś z Was kiedyś robuił babke drożdżową "na noc"? Przepis mam z internetu z przepisów dla klijentów i pracowników z termomix'a TM 21. Ja wykonałam go w TM 31. Nio i niestety nie wyszło.Ciasto było za rzadkie, dodałam więcej mąki - juz było lepsze , przełożyłam do miski i ani nie drgnęło w górę Po włożeniu do pieca też nic nie urosło i poza pieknego zapachu nie było co jeść
A oto przepis. i moje pytanie co jest nie tak? Mąka? drożdże?
Składniki:
250g mleka
250 g cukru
2 jajka
50g drożdży
½ kostki masła (o temp. Pokojowej)
500 g mąki
Wykonanie:
Składniki włożyć do garnka miksującego i wyrabiać ciasto czas 3 min. obr. poz. INTERWAŁ
PS. Określenie babka noc tzn? Na noc w kuchni czy na noc w lodówce?