Czas przygotowania
12h 10min
Czas całkowity
12h 10min
porcja/porcje/porcji
1
litr/litra/litry/litrów
Poziom
Łatwy
Składniki
Jogurt naturalny
- 1 litry mleka 3,2% tluszczu
- 1 porcje bakterii jogutowych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wlej 1 litr mleka
- Wsyp starter jogurtowy lub jeśli 120 g jogurtu z poprzedniego razu
- Zamykamy misę i wybieramy program fermentacja/12godzin/45°C
- Przelewamy gotowy jogurt do dużego słoika lub kilku mniejszych, zamykamy słoik i pozostawiamy do wystygnięcia, następnie już ostudzonym wstawiamy do lodówki.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?