Forum przepis z TM5- SPAGHETTI Z TUŃCZYKIEM

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

4 odpowiedzi | Ostatni wpis

te  nieosiagnęte 120 stopni, to nie tragedia , to fakt.

ale długie spagetti owinięte dookoła noży, którego nie idzie ODPLĄTAĆ ...... to tylko mnie sie owija?  innym się nie oplątuje? dziwne Puzzled

Magdalena Sciezynska


Przepis był testowany wielokrotnie. Dla ustawień czasów 1-3 min bardzo rzadko zadana temperatura 120 C osiąga ustawione maksimum. To nie jest problem dla wykonania tego przepisu, tu chodzi o funkcję duszenia, która ma wydobyć smak i dlatego ustawia się temperaturę 120 C.

W punkcie 2 przepisu jest zapis, aby gotować zgodnie z czasem podanym na opakowaniu/100C/obr. wsteczne/obr.1. Najczęściej czas gotowania makaronu do spaghetti to ok. 10-12 min.

Pozdrawiam Mixi


Ten przepis chyba nigdy nie był testowany,     nie zgadza się z rzeczywistością to co tam napisane 

 dusić cebule z czosnkiem    2min30s /120 stopni /obr1  

po 2 i pół minuty to temperatura urosła tylko do  80 stopni 

to samo tyczy sie po wrzyceniu tuńczyka  też nie osiaga temperatury 120 stopni,  tylko 90

nastepna  sprawa, to spagetti , po wrzuceniu wg przepisu i nastawieniu na obroty wsteczne na 1 minutę makaron owinął się szczelnie wokół noży i nie chciał wylecieć , szkoda że nie miałam czasu nagrać film z moich perypetii wyciagania makaronu z thermomixa . w końcu wziełam nożyczki i pociełam go na kawałki = BUU

może inne makarony, muszelki, świderki...... ale nigdy spagetti , ani wstążek NIE wrzucać do naczynia miksujacego  = porażka 

 

co do smaku, to OK  jest smaczny

Magdalena Sciezynska