Forum mycie TM

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

9 odpowiedzi | Ostatni wpis

wiecie co? To chyba rzeczywiście kwestia wprawy, teraz już mi to nie stwarza problemów Smile a robiłam koncentrat warzywny i drobiowy, dno się trochę przypaliło. Dzięki Waszym wskazówkom udało się szybko garnek doprowadzić do ładu - dziękuję Smile

Mam mały, okrągły zlew i przypuszczam, że dlatego było mi na początku ciężko, bo chlapałam na wszystko wokół Smile


Ja w zmywarce nie myję , ale po każym użyciu odkręcam i myję garnek miękkim zmywakiem (zawsze wszystko pięknie się domywa bez szorowania , a jak jest problem to wystarczy na troszkę namoczyć ), do mycia noży mam pędzelek który dociera we wszystkie zakamarki Smile

Dla mnie mycie garnka i noży nie jest problemem Smile Po ciastach drożdzowych wlewam wodę , kapkę płynu do naczyć i na 10 sekund obroty 10 i praktycznie przetarcie zmywaczkiem wystarcza Smile


Na początku nie rozkręcałam dzbanka. Teraz robię to automatycznie, Myję go miękką szmatką, a niedostępne miejsca, gzie przykleiło się ciasto, szczoteczką. Czasami wystarczy namoczyć naczynie, dodając do wody kilka kropli płynu i myje się bez problemu. Jeżeli chodzi o zapachy i przebarwienia- to soda, cytryna czynią cuda.


Ja mój myję w zmywarce już 10 lat. Rozkręcam po każdym użyciu i wkładam do zmywarki. Mam drugie naczynie miksujące na zmianę, więc jedno w myciu a drugie w użyciu. Po cieście wlewam kropelkę płynu i wodę do poziomu aż zakryje noże - ustawiam 60 stopni, 5 min, obroty 2, żeby mi się łatwo myło nóż (w zmywarce myję go od czasu do czasu).  Dno kielicha w razie potrzeby myję normalną gąbką do mycia naczyń szorstką stroną.

Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich


dziękuję Mixi, dziękuję Grażyno Smile

 

mimo wszystko, kazdy nowy komentarz i Wasze doswiadczenia w tym temacie mile widziane Smile


Love Witaj Nathalio,mam TM 31 już 3,5 roku, bez obawy rozkręcam cały TM, a do mycia noży używam szczoteczki -zmywaka szczególnie po cieście drożdżowym lub chlebowym, tu nic się nie zniszczy Love

Pozdrawiam serdecznie Grażyna ze Szczecina Love


Witam,

Bardzo proszę o zapoznanie się z instrukcją, na stronach 46-48 jest dokładny opis mycia poszczególnych elementów urzązenia. Rozkręcanie urządzenia jest zalecane przy przygotowywnaniu potraw, zwłaszcza tych "klejących". Proszę nie obawiać się mycia w zmywarce. W jednym z wątków jest opis roztworu, który pomaga pozbyć się przebarwień: http://www.przepisownia.pl/content/pytania-techniczne?page=1#comment-60998

 

 

Pozdrawiam Mixi


Witam,

 

od tygodnia mam TM5. Jest swietny, naprawde ulatwia wiele spraw i bardzo duzo z niego korzystam. Ale najbardziej zniecheca mnie ...mycie tego urzadzenia. Przedstawicielka powiedziala,ze moge go myc tylko miekka szmatka, tak tez jest w instrukcji. Pokazala rowniez, ze mozna wlac wode do naczynia, wlaczac obroty turbo, badz wsteczne i urzadzenie sie samo wymyje. mozna je tez myc w zmywarce, ale jak to zmywarka, troche niszczy w perspektywie czasu. 

Robilam zupe z soczewicy i marchewki, urzadzenie sie troche pofarbowalo i nadal zupa pachnie, choc zapach nie przechodzi na inne potrawy - przyuszczam,ze zmyje sie w trakcie, zarowno przebarwienie jak i zapach. Jednak same plukanie urzadzenia woda i plynem, czesto nie daje rezultatu, np. po budyniu jaglanym lub ciescie chlebowym... rozkrecam wtedy wszystko i myje szmatka.. Ale trudno sie domywa.. Czytalam rozna watki na forum, ale moze macie jeszcze jakies sprawdzone patenty na mycie? Czyszczenie nozy z bardziej klejacych rzeczy (owsianka, ciasto itp.)?

Rozkrecacie naczynie czesto? bo tez si eobawiam, ze w koncu sie rozluzni ta podkladka od dzbanka... no i czy rzeczywiscie uzywacie tylko miekkiej sciereczki?