Forum bułeczki orkiszowe
Najpierw naciśnij guzik temperatury, a potem ustaw czas
Gabi, dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. To sa moje pierwsze kroki z tym urządzeniem i jest zabawnie Właśnie jestem na etapie robienia likieru jajecznego i kolejna zagwostka, to jak podgrzać TM do 70 stopni? bo w przepisie jest 5 min na 70 stopni, a ja już kręcę dużo więcej i na razie mam temperaturę 37 stopni.
Może wiesz jak temu na przyszłość zaradzić?
Pozdrawiam,
Gosia
Gosiu, czy potrzebujesz jakiegoś dodatkowego wsparcia w pierwszych krokach z Thermomixem?
A wcisnęłaś guziczek nad 70? Tak, żeby się zaświecił i zaczął "mrugać"
Gabi, dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. To sa moje pierwsze kroki z tym urządzeniem i jest zabawnie Właśnie jestem na etapie robienia likieru jajecznego i kolejna zagwostka, to jak podgrzać TM do 70 stopni? bo w przepisie jest 5 min na 70 stopni, a ja już kręcę dużo więcej i na razie mam temperaturę 37 stopni.
Może wiesz jak temu na przyszłość zaradzić?
Pozdrawiam,
Gosia
Gosiu, nic nie przeliczaj, ilość wagowa ziaren daje taką samą liość mąki. To nie apteka.
Witam,
Chcę zrobić w TM bułeczki orkiszowe, ale niestety wszystkie przepisy na stronie so oparte o gramaturę ziaren a nie gotowej mąki. Nie mam ziaren przenicy, gryki czy orkiszu tylko gotową mąkę. To jak mam przeliczać ilości, któe podane są w przepisach?