Forum bułeczki orkiszowe

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

7 odpowiedzi | Ostatni wpis

Najpierw naciśnij guzik temperatury, a potem ustaw czas Smile

Jestem Agata Smile

Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

Antoine de Saint-Exupéry


GosiaB wrote:

Gabi, dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. To sa moje pierwsze kroki z tym urządzeniem i jest zabawnie Wink Właśnie jestem na etapie robienia likieru jajecznego i kolejna zagwostka, to jak podgrzać TM do 70 stopni? bo w przepisie jest 5 min na 70 stopni, a ja już kręcę dużo więcej i na razie mam temperaturę 37 stopni.

Może wiesz jak temu na przyszłość zaradzić?

Pozdrawiam,

 

Gosia

 

Gosiu, czy potrzebujesz jakiegoś dodatkowego wsparcia w pierwszych krokach z Thermomixem?

 

Pozdrawiam Mixi


A wcisnęłaś guziczek nad 70? Tak, żeby się zaświecił i zaczął "mrugać" Smile

Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich


Gabi, dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. To sa moje pierwsze kroki z tym urządzeniem i jest zabawnie Wink Właśnie jestem na etapie robienia likieru jajecznego i kolejna zagwostka, to jak podgrzać TM do 70 stopni? bo w przepisie jest 5 min na 70 stopni, a ja już kręcę dużo więcej i na razie mam temperaturę 37 stopni.

Może wiesz jak temu na przyszłość zaradzić?

Pozdrawiam,

 

Gosia


Gosiu, nic nie przeliczaj, ilość wagowa ziaren daje taką samą liość mąki. To nie apteka. Bigsmile

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"


Witam,

 

Chcę zrobić w TM bułeczki orkiszowe, ale niestety wszystkie przepisy na stronie so oparte o gramaturę ziaren a nie gotowej mąki. Nie mam ziaren przenicy, gryki czy orkiszu tylko gotową mąkę. To jak mam przeliczać ilości, któe podane są w przepisach?