Forum Witam serdecznie
czekamy na kulinarną relację z pierwszego Thermomixowego gotowania
Witam Swietnie, ze dolaczylas do nas Jutro napisz, co w koncu "wykombinowalas" ;) I jak poszlo ;) Milego gotowania, milej zabawy
Witaj :D super że dołączyłaś do fanek TM :D przepisów jest mnóstwo, w książkach i tutaj na przepisowni, spróbuj chlebek albo bułeczki, pycha :D gotuj gotuj z TM to czysta przyjemność :D
Witaj Solcia.
Jeśli mogę radzić, to zaczynaj od najłatwiejszych przepisów , z kazdego rodzaju po jednym, posługując sie książką "Radość gotowania" Jeżeli już z siostrą coś gotowałaś w TM i masz trochę doświadczenia, to możesz śmielej sobie poczynać. Książki są cudownie napisane, krok po kroku, wszystko musi się udać. Z przysmaków prponuję zrobić smoothie, póki jeszcze jest w miarę ciepło (str.278), a jak będzie zimno- grzane wino (srt.294) albo likier jajeczny.
Jutro na obiad proponuję krupnik (str.52), a na drugie danie pierogi leniwe (str.136). Takich obiadów w dzisiejszych zagonionych czasach, często się nie przygotowuje. A to zdrowe , smaczne i szybkie. Polecam.
zarazilam sie Thermomixem od mojej siostry i mam ogromne nadzieje zwiazane z tym urzadzeniem. Thermomix jest w moim domku dopiero od wczoraj a wiec dzis planuje zaczac zabawe. Czy macie moze jakis pomysl na pierwszy przysmak w Thermomix?
pozdrawiam.
Asia