Forum Witam serdecznie

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

7 odpowiedzi | Ostatni wpis

Poza lodówką bakterie będą rozmnażać się dalej. Schłodzenie hamuje ich namnażanie. Jogurt postoi w lodówce do tygodnia.


Witam,

Jak długo można trzymać jogurt zobiony w TM... W przepisie jest mowa o 8 słoiczkach ale też żeby parę godzin przed podaniem schłodzić w lodówce... czy mam to trzymać poza lodówką (wszystkiego na raz nie zjemy)? Smile

Dzięki za wskazówki

Hubba


Witam,

Poniżej przepis, polecam!

Jogurt naturalny

SKŁADNIKI:

1000 g mleka 3,2%

2 łyżki mleka w proszku (opcjonalnie)

200 g jogurtu naturalnego, z żywymi kulturami bakterii jogurtowych

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać mleko w proszku, podgrzać 7 min/50°C/obr. 2.

2. Dodać jogurt, podgrzewać 1 min/37°C/obr. 2.

3. Przelać do słoiczków i trzymać 8–12 godzin w ciepłym miejscu, najlepiej owinięte kocem.

4. Przed podaniem schować na parę godzin do lodówki.

Pozdrawiam Mixi


nie moge znależć przepisu na jogurt , proszę  o pomoc , z góry dziękuję Smile Smile


Witamy nową użytkowniczkę Thermomixa!

Jeżeli będziesz miała jakiekolwiek pytania czy problemy pisz do nas Smile

Pozdrawiam Mixi

Pozdrawiam Mixi


Smile Smile Wtam serdecznie. Od miesiąca jestem posiadaczką Termomixa i dopiero zaczynam się a nim zaprzyjaźniać.