Forum WITAM serdecznie
Witaj magi 1 , Dodałam dzisiaj 3 przepisy, może coś Ci się spodoba
Tak ja bardzo lubię eksperymentować w kuchni, bardzo mi pasuja dania wegetariańskie i inne zdrowe posiłki. Lubie próbowac nowe dania :D
Wtaj cie dziewczyny. O kyóre przepisy Wam chodzi, o te przerogione dla osób z nie tolerancją białka krowiego?
Ja tez czekam na przepisy :D zawsze z chęcią wypróbuje nowe propozycje :D :D :D :D
Witaj, Piotrze Miłego gotowania w TM
Witaj Agato.Czy jakiś konkretny, czy tak ogólnie?
Czekam na przepisy
Moniko i tak trzymaj
Ja lubię gotować, wcześniej sama wymyślałam różne przesmaki.Zawsze jest tak ,że gdzieś jakiś przepis wpadnie w oko,gdzieś się wyczyta ,a potem można kombinować ile człowiekowi fantazjii starczy. Parę wyrobów poszło do kosza, :(( nie przeczę.Ale przy kolejnej i kolejnej.i .......próbie w końcu coś wyszło.
A te leniwe wyszły b.dobre i z chudym serem białym (mniej kalorii) naprawdę super.Bo wychodzę z założenia że wszędzie tam gdzie można obniżyć wartość kaloryczną potrawy to to robię.
Moniko jestem pełna podziwu dla Ciebie, że w tak krótkim czasie "przerobiłaś" przepisy na potrzeby odpowiedniej diety Dziękuję za wsparcie Marii Dziewczyny pozdrawiam Was serdecznie
Postaram się przysiąść i przygotować to co udało mi się do tej pory zrobić,bo jeszcze są przepisy na wykożystanie mąki ryżowej,a ponieważ staram się używać wszelkiego rodzaju mąk pełnoziarnistych,orkiszowych itp.to też mam kilka przepisów ,które przerogiłam i wypróbowałam na bułeczki,chleb.Nawet robiłam ostatnio leniwe z dodatkiem mąki pszennej pełnoziarnistej.
Grażynko jak będę miała chwilkę to z miłą chęcią. Wstępnie mogę powiedzieć że tam gdzie są np.jajka to używałam przepiórczych(1 jajko kurze to ok 3 przepiórcze,czasem 4 jak są naprawdę malutkie) tam gdzie jest w przepisie meko,jogurt lub serek np.maskarpone to używam serków,twarożków kozich,lub mleka koziego. W ten sposób robię np.majonez,pastę z tuńczyka czy łososia. Wg.podobnego schematu przerobiłam Owsiane mufiny z przepisu ElaK W razie pytań jestem do dyspozycji.
Moniko, podziel się przepisami Pozdrawiam
Witaj Mario. Ja też używam TM.od niedawna (3 tygodnie),a już udało misię poprzerabiać kilka przepisów,gdyż kolega mojego syna jest u nas dosyć często i on też jest alergikiem,lecz nie bezglutenowcem,ale jest uczulony na wszelkie przetwory mleczne(krowie),soję,jajka,cytrusy,czekoladę,orzechy itp.Lista jest dosyć długa,Szczęście że z biegiem lat coraz bardziej mu to mija i już więcej żeczy może jeść niż jeszcze 2 lata temu.Dlatego nie trać wiary,bo "potrzeba jest matką wynalazku"jak to mówia.Ja już umiem robić np.pasty i ciasta czy mufinki tak abu on też mógł je jeść. Monika
Witaj Piotrze Napisz coś o sobie
Pozdrawiam serdecznie Grażyna ze Szczecina
Witam serdecznie !!!
Witaj Mario :D :D :D :D :D fajnie że tak aktywnie działasz z TM :D :D :D :D pozdrawiam serdecznie i zycze miłego kucharzenia :D Marzena z Bydgoszczy
Witaj w naszym gronie!
Witaj Marie
Witaj Mario -Małgosia z Warmińsko-Mazurskiego
Marie witaj wśród Nas !
Pozdrawiam Monika z Zagłębia
Witaj Marie Pozdrawiam serdecznie Grażyna ze Szczecina
Witam Mario
:DWitaj Mario w naszym gronie Hania z Łodzi
Marie, mamy nadzieję, że podzielisz się bezglutenowymi przepisami. Na razie możemy czerpać inspiracje od zaprzyjaźnionych blogerek, np. smakoterapii
:)Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Od ponad 2 miesięcy jestem szczęśliwą posiadaczką tego cudownego urządzenia. Na razie jeszcze nie wykorzystuję w pełni, ale zupy, serki, pasty, sałatki oraz mielenie ziaren na mąki realizuję systematycznie. A jakie pyszne dżemy porobiłam, soki z owoców z własnego ogródka na zimę.... Często zaglądam do przepisowni i mam nadzieję, ze na forum również będę częstym gościem i podzielicie się ze mną swoim cennymi radami.
Z uwagi na to, ze jestem alergiczką wiele przepisów muszę przerabiać na bezglutenowe i szukam u tutaj inspiracji i przepisów na potarwy bezglutenowe na TM. Na razie jest tego niewiele, ale obiecuję, że gdy coś ciekawego i sprawdzonego opracuję, wstawie na forum.
Pozdrawiam