Forum WIELKANOC na Saskiej Kępie w Warszawie
Super!!!! Dziękuję serdecznie !!!! Zdjęcie bomba !
Dziewczyny zmobilizowałam się i wstawiłam przepis na szarlotkę kasztelańską:
http://www.przepisownia.pl/przepisy/szarlotka-kasztela%C5%84ska/452795
Zdjęcia są mojej szarlotki. Polecam każdemu, bo jest przepyszna
Tola przepis na tą szarlotkę jest w książce "Nasi Przedstawiciele polecają" Postaram się dziś wieczorem wstawić przepis Pozdrawiam Ela
Hej Dziewczyny,
Mam pytanie: czy mozecie mi pomioc gdzie znajde przepis na szarlotke po kasztelansku? Wyglada u Was pieknie i marzy mi sie zeby taka zrobic. Szukalam w roznych ksiazkach ale bez rezultatu :(( Prosze pomozcie.
Dziekuje,
tolaaa
Napisałam Ci odpowiedź w sprawie pasztetu, jako komentarz do przepisu na pasztet Cieszę się, że smakowało a następnym razem będzie jeszcze lepiej :D
Dziękuje Elu , mazurek był przepyszny i taki mokry naprawdę warto było go upiec , pasztet oczywiście też był smaczny tylko to ciasto zrobiło mi się od srodka jakieś mokre :( pozdrawiam:)
Ilonko, możesz być z siebie dumna! śliczny pasztet i pięknie wystrojony mazurek! :D Cieszę się bardzo, że mogłam pomóc i mam nadzieję, że Wam smakowało :) Pozdrawiam serdecznie
Mazurek z marchewką gotowy :) nie wytrzymałam i taki rożek wyciełam żeby posmakować pychotka pasztet po królewsku też gotowy :) dziękuje ci Elu za przepisy i dobre rady
Oj, Kasiu Jedzenie w nocy to zdrowe nie jest Pozdrawiam i dziękuję
Elu, to był mój błąd, że zajrzałam na Twoje wpisy. Teraz zamiast iść spać bedę ogołacała lodówkę, taka mi ślinka pociekła na widok tych zdjeć.
buziaki wielkie
Jestes wspaniala Aniu :bigsmile: Uczynisz mnie szczesliwa :bigsmile: Jesli masz jeszcze jakies ksiazki podwòjne, podpowiedz mi jakie, a chetnie odkupie Ja mam 3 ksiazki polskie. Jakby co, to pogadamy sobie na privie Dziekuje Eli i Tobie Aniu, za pomoc Jedna kobietka podaje przepisy, a druga sluzy i ksiazka :bigsmile: Jestescie kochane :love: Dzieki
Ilonko przepis na sos SEXY Marylki wpisałam
http://www.przepisownia.pl/przepisy/sos-sexy-od-marylki/452051
a resztę po mału będę dodawała Dużo przepisów jest też w książce "Thermomix na Wielkanoc". Ona kosztuje tylko 20zł, spytaj o nią swojego Przedstawiciela
Ja tez chce, a kogo ja mam sie spytac ??? Podaj przepisy Elu, please
Veroniko ja ma w domu dwa egzemplarze ksiązki "Thermomix na Wielkanoc" więc chętnie Ci podeślę jedną. Może na te swięta już nie dotrze ale na kolejne będzie jak znalazł ;o)
Ja będę piekła obydwa mazurki Buziaczki
Dziekuję Elu za odpowiedź :) zdecydowałam się na ten z marchewką pozdrawiam
Ilona jeśli pytasz o moje mazurki to oba są pyszne Ten z dużą ilością bakalii -zdrowszy, więcej błonnika; można zrobić go wcześniej bo dłużej poleży. Ten marchewkowy jest bardziej wilgotny i lżejszy, znika błyskawicznie Jak masz czas i ochotę to zrób oba A z pasztetu na pewno będziesz zadowolona Pozdrawiam
Dziękuje Elu napewno skorzystam z Twojego przepisu na pasztet wielkanocny :) jeszcze się tylko zastanawiam nad ciastami jakie będę piekła a mazurek to który lepszy ?
Witam!
Zdjęcia są przepiękne. Cudowne. Stół wygląda fantastycznie. Czy mogłabym prosić o przepis na szarlotkę po kasztelańsku? Z góry dziękuję.
Elu, jak ja Ci sie odwdziecze Jestes kochana, dziekuje
Część niestety bez zdjęć, bo nie wszystko mogłam teraz znależć. Poza tym padam I co chwila moja głowa ląduje na klawiaturze :~ Dobrej nocy dziewczyny Mam nadzieję, że wszystkie zrobicie te sosy :D :D
Ilona w moich przepisach znajdziesz też mazurki i pasztet wielkanocny
Spięłam się i wpisałam część przepisów:
http://www.przepisownia.pl/przepisy/sos-miodowy/452140
http://www.przepisownia.pl/przepisy/sos-majonezowy-zielony/452147
http://www.przepisownia.pl/przepisy/smalec-z-pieczarkami-lub-jab%C5%82kami/452157
http://www.przepisownia.pl/przepisy/w%C5%82oskie-mas%C5%82o-zio%C5%82owe/452152
I coś na słodko:
http://www.przepisownia.pl/przepisy/kulki-%C5%BCycia-od-joli/452134
Verciu, skoro tak pięknie prosisz to powstawiam dziś wieczorem te przepisy :)
Eluniu pieknie wygladasz z Corcia - taka usmiechnieta :D wow ale super zastawione stoly i mnostwo gosci i same pysznosci. Mam ksiazke na Wielkanoc - wczoraj kupilam - musze do niej zerknac i przygotowac takie cuda
a resztę po mału będę dodawała Dużo przepisów jest też w książce "Thermomix na Wielkanoc". Ona kosztuje tylko 20zł, spytaj o nią swojego Przedstawiciela
Ja tez chce, a kogo ja mam sie spytac ??? :( Podaj przepisy Elu, please
Gabrysiu, dzięki za miłe słowa Może z okręgu jestem najaktywniejsza -tak mówiła ostatnio Pani Dyrektor Ale kierownikiem nie jestem :D Ja po prostu lubię tu zaglądać i dzielić się z Wami tym co się dzieje Od zawsze lubię gotować, z Termosiem to już czasami szaleństwo A jeżeli ktoś potrzebuje pomocy i pyta to po prostu odpowiadam, jeżeli tylko umiem... I tyle
Elu, cudnie to wszystko wygląda. U nas też była robiona kiełbaska na varomie, żurek, smalec, sałatka jarzynowa i wiele innych, właśnie z książki "Thermomix na Wielkanoc". Piękne zdjęcia i piękne Kobietki.
Elu, czy to Ty jesteś z okręgu najaktywniejszą uczestniczką przepisowni? Mam wrażenie , że tak jest. Czy jesteś Kierownikiem grupy, czy tylko przedstawicielem?
bardzo dziękuję za odpowiedź, czekam na przepisy bo w tym roku będę robiła śniadanko wielkanocne dla rodziny i chciałabym zaskoczyć ich potrawami :) szkoda że tak daleko mam od biura regionalnego bo z chęcią bym wzięła udział w takim spotkaniu
same pyszności na tych stołach :) kolorowe sosy, jajka z nadzieniem rolady gdzie mogę znależć na nie przepisy :)
Przepiekna sprawa, Elu :bigsmile: Satysfakcja na 100% 8) Bardzo podoba mi sie , ze zajmujecie sie tez potrzebujacymi :bigsmile: Stoly piekne, ludzie usmiechnieci, no i dzieci sie nie nudzily Moje szczere gratulacje :bigsmile: I mamusia z còrcia tez sliczne
Elu super impreza Pięknie się uśmiechasz i masz Wspaniałą Córkę tylko pozazdrościć tej miłej atmosfery, która panowała na tym spotkaniu, Nawet dzieci mialy swoją super zabawe :D Gratuluję Wszystkim którzy kupili Termosia Pozdrawiam serdecznie
Nasi goście, tradycyjnie wpisywali swoje opinie i życzenia do Księgi Gości. Wychodzili z firmy uśmiechnięci i zadowoleni, pytając nas o następne spotkania.
Wszystkie zdjęcia robiła moja kochana córcia Kasia, która dzielnie wytrwała do końca spotkania.
Dzięki niej mam aktualne zdjęcie
Dzieciom najbardziej smakowały żelki
A dorośli wypatrywali na stole z ciastami szarlotki po kasztelańsku
A tak wyglądały stoły pełne pyszności:
Dużym zainteresowaniem cieszyła się też loteria fantowa, dzięki której zebraliśmy ponad 1,5 tys na „Sos Wioski Dziecięce”. Do wygrania były fanty przygotowane przez Przedstawiceli: dżemy, żelki, kulki życia, pięknie udekorowane mazurki, pyszny domowy smalec, mieszanki przypraw, skórka pomarańczowa do świątecznych wypieków... i wiele, wiele innych. Darczyńcy dostawali też przepis do wygranego fanta.
W kucharskiej, białej czapie pięknie prezentował się Ryszard, który po mistrzowsku dekorował jaja, pasty i sałatki.
Dzięki takim spotkaniom poznajemy też niezwykłe talenty niektórych Przedstawicieli. Wiesia i Ania wspaniale sprawdziły się jako animatorki zabaw dla dzieci, dzięki czemu rodzice mogli w spokoju przyglądać się pokazowi. Wiesia organizowała rysowanie / malowanie i zabawy z małym Termomixem. A Ania pięknie malowała dzieciom twarze.
Dziękujemy wszystkim, którzy w dn.17 marca 2013r odwiedzili nasze Biuro Okręgowe na Saskiej Kępie. Było nam miło gościć blisko 200 osób! Część z państwa, to nasi klienci, którzy odwiedzają nas regularnie... Lubimy Państwa gościć w naszej Firmie, porozmawiać, posłuchać o Państwa osiągnięciach kulinarnych, wspólnie rozwiązać problemy, jeśli takie się pojawiają... Dziękujemy szczególnie tym, którzy przyszli z osobami, które Thetmomixa nie posiadają. Dziesięć osób wyszło już jako szczęśliwi posiadacze naszego niezwykłego urządzenia. :D Następni umówili się z przedstawicielami na pokazy w domach. Wszystkim gratulujemy zakupu i cieszymy się, że przygotowanie kulinarnej strony zbliżających się Świąt Wielkanocnych będzie prawdziwą przyjemnością.
Przybyłych gości witała serdecznie Dyrektor Okręgu, pani Renata Wicińska:
Problem z komputerem rozwiązany. Mogę się teraz pochwalić naszym spotkaniem
Elu cieszę się, że wszystko sie udało i cierpliwie poczekam na zdjęcia
Oj Eluniu super :D bardzo się cieszę, że spotkanie się udało :D napewno było przyjemnie smacznie i kolorowo, no i wesoło :D czekam na zdjęcia z niecierpliwością :D :D :D :D szoda tylko, że nie mogłam być tam z Wami...ale może kiedyś :D buziaki :D
Cieszę się, że tak dużo ludzi nas odwiedziło, to czas w którym można dowiedzieć się czegoś więcej o Thermomixie i o potrawach w nim przyrządzanych; wymienić się przepisami i doświadczeniami... :) Warto do nas przyjść na takie Dni Otwarte, żeby popróbować przygotowanych przez Przedstawicieli smakołyków i znaleźć inspirację na zbliżające się Święta. Czasami słyszę, że jakieś połączenie składników jest zaskakujące i nie wiadomo jak taka potrawa będzie smakowała? A na takim spotkaniu można ją wypróbować :D
Niestety ze wstawieniem zdjęć będę musiała poczekać do powrotu syna. Stary komputer czasami się buntuje
Wieczorem zamieszczę też kilka przepisów z naszego wczorajszego spotkania Przepis na kiełbaskę pochodzi z książki: "Nasi przedstawiciele polecają" i jest super. Sama też ją często robię Wczoraj podawaliśmy ją do białego barszczu
Ciesze sie Elu I czekam na zdjecia
Witajcie Spotkanie bardzo udane i owocne Przybyłym gościom smakowało wszystko ale największym hitem była kielbaska z varomy robiona na pokazach. Było prawie 200 gości. Wróciłam taka zmęczona, że nie miałam sily usiąść przed kompem i napisać relacji. Teraz muszę przejrzeć zdjęcia, bo maoja Kasia zrobiła ich 160! i wybrać te najciekawsze. Mam nadzieję, że do południa się wyrobię. A teraz idę na poranną kawę. Miłego dnia
Dzięki Verciu :D
I ja tak mysle :bigsmile: Zycze udanego spotkania i relacji, po.... ze zdjeciami
Eluniu, z pewnością będzie przepysznie, kolorowo i wesoło
Szanowni Państwo!
Po raz kolejny organizujemy dla mieszkańców Warszawy i okolic oraz dla naszych Klientów
Dni Otwarte.
Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom naszych gości
i tym razem organizujemy je
w niedzielę 17 marca 2013r.
Prosimy również o zaproszenie do nas Waszych znajomych, przyjaciół i sąsiadów,
którzy jeszcze nie widzieli zalet i możliwości Thermomixa.
Niespodzianka dla tych, których goście zakupią w tym dniu TM
Przygotujemy dla Państwa stoły zastawione potrawami wielkanocnym
wykonanymi w Thermomixie.
Będzie to okazja do obejrzenia TM podczas pracy, degustacji przygotowanych w nim potraw oraz nabycia urządzenia.
Nasi przedstawiciele czekają z nowymi przepisami i pomysłami wykorzystania Thermomixa do usprawnienia pracy w kuchni.
Godziny prezentacji to: 11.00 lub 16.00
w naszym Biurze Regionalnym w Warszawie,
Saska Kępa, Pl. Przymierza 6
Bardzo proszę o potwierdzenie przybycia i wybór godziny prezentacji
Serdecznie zapraszamy!