Forum Różnice pomiędzy TM31 a TM5
Witaj mieczu,
odnosząc się do Twojej informacji, chcielibyśmy jak najlepiej Tobie pomóc.
Prosimy o podanie szczegółów: czy mógłbyś wysłać do nas w wiadomości prywatnej nr i datę zgłoszenia oraz dane osobowe? Dzięki temu będziemy mogli ustalić status Twojej sprawy i poinformować Cię o wsparciu serwisowym.
Pozdrawiamy,
Ja mam problem z serwisem czekam 3 tygodnie na naprawe teraz zarzadałem nowego wolnego od wad urzadzenia. firma włązi w d... jak sprzedaja garnek TM5 a ja cos nie hlo to maja klienta w d.... .
Garnek kupiłem na poczatku marca i na poczatku wrzesnia reklamowałe do dzis- bo wczesniej interweniowałem cisza
Totalne olewanie klienta jak juz wpadnie w macki naciągaczysprzedajacych go, garnek za prawie 5000 PLN to nie żarty tylko duże pieniądze i zobowiązanie do jakości rzetelności. Firma totalnie olewa nabywców swoich produktów. Zienkowicz
Ech...
Używam TM31 od kwietnia 2014 r. Gdybym poczekała kilka miesięcy dzisiaj cieszyłabym się pewnie TM5.
Żeby nie było - jestem zadowolona z TM31, wręcz zachwycona Po prostu uwielbiam wszelkiego rodzaju nowości, a im bardziej zaawansowane technologicznie tym lepiej.
No cóż, szkoda ze TM5 będzie moim niespełnionym marzeniem Swoją drogą szkoda, że firma przy wyjściu nowego modelu, nie wymienia użytkownikom starszych modeli na nowy
Powiem szczerze; jak zacznie pracować się z nośnikiem, to książka zaczyna denerwować
Nasz TM jest produkowany w Niemczach i we Francji.
Klik, nowy TM nie tylko jest dla młodego pokolenia. Ja jestem starszym (dużo) pokoleniem i obsługa dotykowa nie sprawia mi najmniejszych problemów. Noszę okulary i doskonale widać tekst na ekraniku. To nie są maleńkie literki. Przepis jest wyświetlany krok po kroku, czyli każda czynność osobno, a po niej komenda "dalej". Książkę można sobie oglądać w fotelu, wybierać przepisy, których brak na nośniku i wykonywać je bez korzystania z nośnika.
Przygladam sie wszystkim komentarzom, na temat TM5, i wyglada na to, ze to prawdziwe "cacko" na miare 21 wieku, ale mam pewne obawy. Mysle, ze z uwagi na zastosowanie najnowszych wynalazkow, jest on super urzadzeniem dla mlodego pokolenia. Z pelnym szacunkiem dla wszystkich, obecnych i przyszlych uzytkownikow:). Osoby, ktore nie sa "za Pan brat" z takimi wynalzkami, jak: smartfon, tablet, i inne urzadzenia, ktore maja ekrany dotykowe, bede, ze zrozumialych wzgledow, podchodzily niechetnie do tego urzadzenia. Druga sparwa, to przepisy: na tak malym ekranie? sorry, mysle, ze nie wystarcza tylko okulary:(, no i nie mysle, ze chcialoby mi sie stac przy TM i czytac te przepisy, chyba wolalabym wziac ksiazke do reki, usiasc wygodnie w fotelu i przejrzec te przepisy. No, ale to nie jest problem, poniewaz mozna go uzywac rowniez do przepisow z ksiazki normalnej. Obawiam sie, ze baqrdzo, zawezi sie grupa odbiorcow (kupujacych), tego modelu. TM31, zrobil rekordowa sprzedaz!, czy TM5, powtorzy to?, czy, jak zapewnie zaklada firma, zwiekszy sie sprzedaz w takim samym tepie jak poprzedni model? Zobaczymy!! Jeszcze jedno mnie nurtuje: na zdjeciach, jakie sa na stronach - sa jakby dwa TM5 - identyczne, ale jeden ma napis "termomix" a inny "bimby". Wiem, ze tak nazywaja Thermomix Wlosi i Hiszpanie - czyzby, nowy model byl produkowany w ktoryms z tych krajow?
Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)
klik
Mam, mam, mam TM5 i nie mogę się nacieszyć :) Gotowanie to zabawa. Nie trzeba co chwilę zerkać do książki- samo urządzenie podpowiada co trzeba robić. A kto w domu był najlepszy w obsłudze? - dwunastolatek!
Mam nowy TM5. Jest cudny, cacuszko. Tak ładnego sprzętu gospodarstwa domowego jeszcze nie widziałam. Po prostu "kosmos".
Jest troszkę szerszy od poprzednika, ale też ma większe naczynie. Bardzo miły dźwięk sygnalizujący koniec gotowania lub innej czynności. Tutaj ukłon w stronę Firmy, która uwzględniła "postulaty" i uwagi użytkowników starszych modeli. Pracuje ciszej, szczególnie podczas gotowania. Wszysto za dotykim palcem.
Czy mam rozumieć, że przepisy będą zapisane na wymiennych nośnikach, które będzie można dowolnie zmieniać/
Każdy nośnik to zamknięta cyfrowa książka kucharska - nie mylić z pendrivem
Wygląda na szerszy, ale jutro będę znać więcej szczegółów.
A czy TM 5 jest tej samej wielości co TM 31 ? Czy ciut większy ? Zastanawiam sie czy zmieści mi sie na szafce !!
KOD PIN aby zabezpieczyć pzred dziećmi. Firma mysłi nawet o najmłodszych SUUUUUUUUUUPER!
Czy mam rozumieć, że przepisy będą zapisane na wymiennych nośnikach, które będzie można dowolnie zmieniać/
Joasiu, dziękujemy za te bardziej szczegółowe informacje, a resztę dowiemy się na spotkaniach.
Pierwsze spostrzeżenia .....
1. Cichy ..... dużo bardziej od swojego poprzednika
2. Więcej obrotów .... tm31 miał 10.200 nowy tm5 - 10.700
3. Nośnik danych .... możemy korzystać z nośnika ale możemy również pozostać przy tradycyjnej książce
4. Większe naczynie miksujące ... było 2l., jest 2,2l.
5. Waroma głębsza ale czy większa? Nie sądzę
6. Mechanizm blokujący .... "łapki z boku" (przy pokrywie) zapinają się same przy uruchomieniu sprzętu.
7. PIN - mozna ustawić PIN aby chronić przed niepożądanymi osobami
8. Rączka do przenoszenia - z tyłu urządzenia
9. Inny kształt - motylka i miarki.
Moim zdaniem cudo choć osoby nie lubiące zmian i zbyt skomputeryzowanego świata może na początku przerażać. Obsługa nie jest skomplikowana, szybko można się nauczyć.
Zbyt wiele się w nim nie zmieniło, został poprostu ulepszony i dostosowany do dzisiejszych czasów.
I jeszcze jedno .. nikt z nas przedstawicieli nie wiedział o nowym modelu. Wszyscy dowidzieliśmy sie na kongresie w Poznaniu w dn. 05.09.2014. W kilkunastu krajach jednocześnie, o tej samej porze odbyła się odsłona nowego sprzętu. Taka jest polityka firmy ...
Cena nowego Thermomixa to: 4 725 zł. O dodatkowych możliwościach: gotowanie z ustawieniami wspomniałam wcześniej. Nowy TM to ekran dotykowy, nowy mechanizm blokujący, większa pojemność naczynia miksującego i Varomy i wiele wiele więcej
Oczywiście, interesuje wszystkich cena, to po pierwsze. Poza tym czy ma więcej funkcji od poprzednika? Czy jest nadal głośny na wysokich obrotach? Kto faktycznie go produkuje?
Czy chcecie się dowiedzieć więcej o wszystkich najważniejszych różnicach pomiędzy TM31 i TM5? Tu możecie zadać nurtujęce Was pytania