Forum Radosny czas grillowania
Super Elu dzięki za podpowiedź, w weekend zrobię w TM
Elu super, mam pomysł na kanapki, napewno sa pyszne a ja lubie takie pasty :D
:)Elu dziekuję za podpowiedż w TM będzie szybciej :D
Robiłam tą pastę z dodatkim jajek. Wsystko wrzyciłam do naczynia TM i ucierałam 20sek / obr.4,5 Wyszło super i wszystkim smakowało. Dzięki za przepis
Super pomysł na pastę, dzięki dziewczyny :D :D :D napewno jest przepyszna :D :D :D
Super pomysł z tymi jajkami, muszę koniecznie wypróbować a wczoraj to nawet nie blenderem, tylko widelcem rozgniatałyśmy, iście grillowe warunki
Niusia mam podobny przepis, ja do twojego przepisu dodaję 2 jajka ugotowane na twardo i wszystko ucieram blenderem.Pyszna pasta na kanapki i nie tylko :D Potwierdzam ślinka leci :D
Dip z avocado ( nie napiszę jak zrobić w TM, bo nie wypróbowałam):
2 avocado pokrojone na kawałki, łyżeczka posiekanej cebulki, sok z połowy cytryny, sól, pieprz. Utrzeć wszystko razem na gładką pastę, dodać soli do smaku (dosyć dużo).
Przepyszny do ostrych chipsów, do tortilli i do bagietki :).
Mniam, jak sobie przypomnę to mi ślinka cieknie :P
oj grilek, super sprawa :)super Niusiu że dobrze sie bawiłaś :Da przepisik wrzucaj :)z avocado jeszcze nie robiłam :D :D :D
Udanego grillowania Niusiu. Możesz namieszać jeszcze w domu ze sobą zabrać jakieś sosy do mięska grilowanego, np barbecue. Ten sos w/g przepisu z broszurki ThermoiEuro jest doskonały i łatwy do zrobienia. Nie wiem ,czy jest tu , na przepisowni. Ale na przepisowni są "urocze bułeczki na sezon grillowy" Chyba autorstwa SAM-a . Wypróbowałam, doskonałe i szybciutko się je piecze. Polecam, tutaj link do nich: http://przepisownia.pl/przepisy/urocze-bu%C5%82eczki-na-sezon-grillowy/442441
Dzięki Veronika, było super, a jaki dip z avocado ukręciłyśmy mmmm jutro jak się trochę ogarnę to spróbuję wrzucić
Smacznego i dobrej zabawy;)
Dzisiaj właśnie wybieram się na grilla do znajomych niestety nie mają TM a z chęcią bym coś tam namieszała.
Chyba muszę nabyć nową torbę bo moja już się nie nadaje po 2 latach podróży (troszkę się poprzecierała).
No własnie a lato już powoli się kończy...ja w wekend jade do rodziców i zamierzam troszku pogrilować, bo jakoś w tym roku ten grilek stoi zapomniany a wiecie co najbardziej lubię ??? pieczony chlebek posmarowany masłem i posypany przyprawą ziołową !!!! raj dla podniebienia :D i banany pieczone z czekoladą w środku :D
Jakoś cisza w tym temacie...
Chyba wszyscy korzystają z przepisów z broszurki, którą odświeżyła dla nas Mixi. Pamiętam, że dostałam tą broszurkę chyba dwa a może trzy lata temu, razem z zestawem do grilla-służy nam do dziś! :)
A przepisy co roku modyfikuję, bo lubię zmiany i lubię zaskakiwać swoich przyjaciół...
Super faktycznie zaraz długi majowy wekend i pierwsze spotkania z przyjaciółmi przy grilu
Ten temat już został podjęty w naszej broszurze:
http://www.vorwerk.com/pl/thermomix/pdf/presse/pressetext_39.pdf
Ale czekamy na propozycje grillowe, zwłaszcza przed majówką
Mixi, a może z tego tematu zrobimy nowy konkurs?
Co Ty na to???
Na początek wpisałam przepis na pomidorowe bagietki
Witam, za oknem piękne słońce i nareszcie ciepło, 17*C!!! Za chwilę zacznie się czas spotkań w gronie przyjaciół, rodziny... Zachęcam wszystkich do podzielenia się szybkimi sprawdzonymi przepisami na wyśmienite marynaty do mięs, mieszankami ziołowymi do warzyw, dipami, sosami, sałatkami, pieczywem, napojami.... i tym wszystkim, czym częstujecie swoich najbliższych na grillu
Pozdrawiam