Forum RADOŚĆ GOTOWANIA - WITAM

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

39 odpowiedzi | Ostatni wpis

Love Cooking  9 Cooking  1 Cooking  7

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Pani Alu, dawno nie zaglądałam na te strony... cieszę się, że jest pani zachwycona TM. Jak czytam Pani słowa to również czuję radość. Pozdrawiam serdecznie i życzę samych cudownych chwil z Thermomixem. Moje spędzone razem z nim w kuchni są również super i zawsze wiem, że to co robię MUSI się udać. Pozdrawiam serdecznie Elwira

Jestem entuzjastką TM w całej rozciągłości, ostatnio tylko doba była dla mnie za krótka i trochę zniknęłam z Przepisowni. Ja swojego TM nazwałam Czesiek. Jak przychodzą goście i mają ochotę na coś pysznego, to mówię: ok. Czesiek zaraz wszystko zrobi Bigsmile

Cooking  4 Cooking  9 Cooking  10

Witaj Rude!

Cieszę się, że również jesteś entuzjastką TM! Rzeczywiście, są osoby dla których TM nie przedstawia żadnej wartości - nie mogę tego pojąć!

Pozdrawiam Ciebie serdecznie. Cooking  6 Cooking  9 Cooking  7 Cooking  2 Cooking  1 Cooking  10 Cooking  4 Bigsmile

Witajcie Veronicab71!

Dzięki, Dzięki, Dzięki. Narazie Gosposia gotuje różne dania z ksiażek, jakie mam. Moje pytanie dotyczyło ewentualnie takich pyszności, które sprawdziliście i dla Was były "pychotą" - jednym słowem godne dodatkowego polecenia!?

Pozdrawiam Serdecznie. Cooking  6 Cooking  9 Cooking  7 Cooking  2 Cooking  1 Cooking  10 Cooking  4

Witaj Alicjo i Wy "stare wyjadaczki" również Bigsmile   Te Wasze wpisy powinny przeczytać wszystkie osoby, które kręcą nosem na TM. Ja również uważam, że to mój najlepszy nabytek w życiu, nie licząc oczywiście męża hi hi Wink

Zgadza sie, sluze pomoca, jak potrzeba Bigsmile   Inne dziewczyny zreszta tez Bigsmile Bigsmile  Aby wiedziec jakie danie, jaka kategoria, to z checia cos podpowiem Bigsmile Bigsmile Buziaki Vilusia Love Love Love Bigsmile

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni Smile Smile Wink                            

Cooking  10 Witaj Alicjo Smile Vercia ma mnóstwo ciekawych przepisów, najlepiej określić jakie dania Ciebie interesują a Vercia pomoże Bigsmile :love:  Pozdrawiam serdecznie Wszystkie Miłośniczki TM Bigsmile Love Love Cooking  1

Witajcie Veronicab71! 

Łycha - rzecz jasna. Może jeszcze coś tak rewelacyjnego polecicie?  Wink Bigsmile Shock

Witaj Aniu! Dzięki za życzenia. Ciągle i niezmiennie uwielbiam moją Gosposię!  Ciągle jemy coś nowego. Teraz zbliżają się Święta. Już się nie mogę doczekać gotowania z tej okazji!

Pozdrawiam Ciebie Serdecznie. Cooking  9 Cooking  4

Vilusia, pianka kawowa, to deser kawowy "na lyzeczke" Smile :)  Tak wiec lycha :D Wink Wink Wink

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni Smile Smile Wink                            

Witaj! 

Nie dziwię Ci się że tyle ugotowałaś. Ja na początku też próboałam wszystkie przepisy. Zresztą teraz tez uzywam TM kilka razy dziennie do wszystkiego. Uwielbiam to urzadzenie!! 

Zyczę Ci radości w gotowaniu i poznawaniu nowych smaków. Pozdrawiam i witam w gronie. Smile

'Jestes tym co jesz'

Witajcie!

Dzieki za powyższy przepis na kawę - już dwukrotnie ją robiłam - PYCHA - lepsze od lodów! A jaka konsystencja - chyba przez słomkę nie można jej pić - tylko łyżką - a może łychą!  Bigsmile Cooking  6 Cooking  7 Cooking  4

Pozdrawiam

Polecam wypròbowac:

http://www.przepisownia.pl/przepisy/kawowa-pianka/441231

Smile Smile i nie zalamywac sie malymi niepowodzeniami  Bigsmile Bigsmile Wink Wink

Witaj! Moja Gosposia też się podjęła tego zadania. Przepis wzięłam z książki "Radość gotowania". . W instrukcji nie było nic o słomce!? Niemniej moja kawa była dość płynna. Dobra - ale nie rewelacyjna.

Wczoraj Gosposia upiekła chleb orkiszowy - pycha. Szybkość zrobienia ciasta - rewelacja. 

Mój zachwyt to przede wszystkim obiady.

Czy już już coś "obiadowego" gotowałaś przy pomocy Thermomixu? Smile

Pozdrawiam - życzę sukcesów w dalszym używaniu Thermomixu! Bigsmile

W sobotę spróbowałam zrobiś kawę mrożona no niestety nie do końca sie udała. w przepisie było że słomka miała stać a niestety tak nie było prawie pianki było ok pół na pół z płynem

ale jak to mówią nie odrau  Kraków zbudowano wiec może nastepnym razem sie uda Pozdrawiam

Cooking  4

Cooking  10 Cooking  1 Cooking  6 Cooking  9 Cooking  7 Cooking  2

Czesc Vilusia

Moje odczucia byly i sa dokladnie takie jak u Ciebie, az nie do uwierzenia bylo to, ze przed zakupem ugotowanie obiadu wiazalo sie z wiecznym stresem i gotowaniem co chwile tego samego

od sylwestra czyli 1 dnia kiedy mialam TM jestem w szoku, ze z kuchni moglabym nie wychodzic i moge tam siedziec dla wlasnej przyjemnosci:)

pozdrawaim cie i zycze wielu sukcesow

frati

Moja znajomość jeszcze kiepska no ale mam nadzieję że coś może zrobię w sobotę lub niedzielę. Jak narazie z przedstawicielem sie nie kontaktowałam.

Pozdrawiam Ewa

Moja znajomość jeszcze kiepska no ale mam nadzieję że coś może zrobię w sobotę lub niedzielę. Jak narazie z przedstawicielem sie nie kontaktowałam.

Pozdrawiam Ewa

Cooking  2 Witajcie Dziewczyny jestem pełna podziwu dla Nowicjuszek Smile :D Ja nie byłam taka odważna Wink ale dzięki Milośniczkom TM i Przepisowni nabrałam odwagi ,pomocne też są książki.Pozdrawiam serdecznie Party Love

Witam i Pozdrawiam Ewę i Magi! Też jestem bardzo ciekawa, jak przebiega przyjaźń Ewy z Thermomixem? Daj znać Ewo! Co już ugotowałaś? 

Jeśli chodzi o mnie, to od 11 lutego przetestowałam: chałka, surówka z kiszonej kapusty, kapuśniak ze słodkiej kapusty, jabłecznik, kluseczki-cebulaczki (nie do końca"wyszły", ostatecznie były wrzucane na wrzątek łyżką!?), pasta z makreli, zupa pieczarkowa, rolady z kurczaka w sosie z ogóków konserwowych, budyń waniliowy, , napój bananowy,, pasta z białego sera i jajek, krupnik, bułki, napój "Owocowy raj". Jestem niezmiennie zachwycona! Jutro będą polędwiczki wieprzowe, jabłkami z sosem wiśniowym. Pozdrawiam. Cooking  9 Cooking  7 Cooking  2 Cooking  1 Cooking  10 Bigsmile

Witaj Alicjo  Smile super ze z nami jestes i gotujesz  Cooking  4 TM to najprawdziwszy przyjaciel lepszego nie znajdziesz  Smile Cooking  7 Ewo nie boj sie tylko  gotuj smialo  Smile pozdrawiam wszystkich cieplutko Smile

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

Dziękuję Smile

Witam posiadam od niedawna TM 21 który otzrymałam w prezencie i niestety nie wiem jak się nim posługiwać przepisy niby proste ale boję się zacząć gotować aby sie nie zrazić. Może ktoś mi poleci jakieś proste przepisy na początek Pozdrawiam Ewa

Cooking  2

Ewo, jak się rozwija Twoja "znajomość" z termosiem  Smile  Mam nadzieję, że zamiast strachu teraz towarzyszy Ci tylko radość z przygotowywania posiłków przy jego pomocy  :D   :D  Daj nam znać, czy kontaktowałaś się z jakimś przedstawicielem z Koszalina? Ja niestety mieszkam daleko  Puzzled  Pozdrawiam 

Mój blog kulinarny:

http://ziolowaszuflada.blogspot.com/

Smile

Alicjo jestem pod wrażeniem Twoich wyczynów w kuchni  Smile  Bardzo się cieszę, że teraz masz tyle radości z gotowania  :D   :D  Życzę Ci kolejnych sukcesów i radości  Smile

Pozdrawiam, Ela

Mój blog kulinarny:

http://ziolowaszuflada.blogspot.com/

Smile

Zgadzam sie calkowicie z Wami dziewczyny Bigsmile Bigsmile Bigsmile   Ksiazka podstawowa w ruch, strach na bok, bo nie ma sie czego bac i duzo praktyki Bigsmile :bigsmile:  Codziennie choc 1 pierdòlka, jak brakuje czasu, a jak czas jest, to wziasc sie porzadnie za gotowanie Bigsmile Wink Wink ;)  Thermomix nie ma zebòw, nie ugryzie wiec, a tylko czeka by sie wziac do roboty Bigsmile Bigsmile ;)  Nie bòj sie kochana :)  Zobaczysz co potrafi wyczarowac, ile dac z siebie, jaki to przyjaciel i niezastapiona pomoc Bigsmile Bigsmile Bigsmile   Sluzymy pomoca na Przepisowni, a Ty bierz sie do pracy :)  Czekam na wyniki Love Love Love Wink Wink Pozdrawiam serdecznie. PS. Szkoda tyle kasy, zeby stal bezczynnie Wink Wink Wink Cooking  7 Cooking  1

Dzięki za dobre słowa! Tak samo się ułożyło. 

Pozdrawiam Ciebie serdecznie!  Bigsmile Bigsmile Bigsmile Bigsmile Bigsmile Bigsmile Bigsmile Bigsmile Bigsmile Bigsmile Bigsmile Bigsmile Bigsmile Bigsmile Bigsmile Bigsmile Bigsmile

Bigsmile Vilusiu, masz 100% racji, a tak ładnie to wytłumaczyłaś jak byś sama była przestawicielem handlowym. Brawo!

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Witaj! Ja mam TM31 od 27 stycznia i już nie wyobrażam sobie życia bez tego urządzenia. Jeśli masz książkę z przepisami, to po prostu jesteś w stanie zrobić każdą opisaną tam potrawę! Po pierwsze zdecydyj co chcesz ugotować! Następnie skompletuj wszystkie składniki, zgodnie z opisem, przygotuj je zgodnie z opisem. No i do dzieła - śmiało rób to, co jest w opisie tego dania, po kolei (kolejność jest bardzo ważna). Na 100% wszystko ugotuje się jak należy. Jeśli, mimo to, nie masz odwagi rozpocząć, to poszukaj konsultanta w Twoim mieście. Bardzo chętnie pomoże Ci. Życzę powodzenia. Dla mnie zakup Thermomixa, to najważniejszy zakup w moim życiu. 

Pozdrawiam

Witam posiadam od niedawna TM 21 który otzrymałam w prezencie i niestety nie wiem jak się nim posługiwać przepisy niby proste ale boję się zacząć gotować aby sie nie zrazić. Może ktoś mi poleci jakieś proste przepisy na początek Pozdrawiam Ewa

Cooking  2

Cooking  6 Alicjo życzę Tobie Dużo Radości i przyjemności Bigsmile Love Love

Witaj Grażynko! To już nawet nie chodzi o czas dla mnie. Thermomix to dla mnie cud nad cuda - ja do tej pory żyłam w stresie, bo gotowanie było dla mnie totalną udręką. Mam wiele lat za sobą niechęci do gotowania - a teraz - to przyjemność. A rodzina jaka zadowolona!!!! Ja też, ja też! I to bardzo!

Pozdrawiam serdecznie Cooking  6 Cooking  9 Cooking  7 Cooking  2 Cooking  10 Cooking  4

Cooking  1 Witaj Alicjo Smile Cieszę się, że tak świetnie sobie radzisz Cooking  9 Cooking  10 masz Wspaniałą Przyjaciółkę "Gosposie" dzięki niej będziesz miała więcej czasu dla siebie  Smile a Rodzina będzie zadowolona z wyczarowanych  przez nią potraw Wink Pozdrawiam serdecznie                                  Grażyna ze Szczecina Party Love

Pozdrawiam Ciebie Mixi oraz Obie Osoby na zdjęciu Veronicab71! Dzisiaj moja Gosposia piecze chałki. Obiad mamy od wczoraj. Bigsmile Bigsmile

Bardzo się cieszymy Smile

Pozdrawiam Mixi

Witajcie! Oto, co do dzisiaj moja Gosposia ugotowała: zupę pieczarkową krem, kotleciki ziołowe w sosie, surówkę z czerwonych buraków, owsiankę, kapuśniak, cappucino,gorącą czekoladę, zupę jarzynową, karkówkę po karkonosku,chleb orkiszowy, leczo, zupę z kiszonych ogórków, lody malinowo-pomarańczowe, bułki maślane,polędwicę wieprzową z ananasami i warzywami, pieczeń rzymską, surówkę wielowarzywną, klops drobiowo- drobiowy (bo nie dostałam cielęciny), pączki, zupę ziemniaczaną, zupę grochową, ciasto ucierane z owocami, rolady drobiowe z nadzieniem serowo-pieczarkowym. Mój zachwyt nie ma końca Bigsmile  

Pozdrawiam serdecznie Cooking  1

Witaj Alicjo Bigsmile Bigsmile Bigsmile . Az milo czytac, co piszesz Smile Wszyscy reagujemy w ten sam sposòb Bigsmile :bigsmile:  Witaj w naszym gronie i mam nadzieje, ze bedzie Ci tu dobrze z nami Bigsmile Bigsmile Co ugotowalas do tej pory ? Jesli potrzebujesz pomocy i nie tylko, jestesmy Bigsmile Love Love   Pozdrawiam serdecznie Bigsmile Love Love Cooking  7

Witam ! Thermomix posiadam od 27 stycznia br.. Jak to było możliwe, że nie wiedziałam o takim wspamiałym urządzeniu?! Do tej pory kuchnia była miejscem mojej męki. Teraz miejscem czystej radości - po prostu aż nie do uwierzenia! Uwielbiam to urządzenie, uwielbiam sposób w jaki są prezentowane przepisy. Teraz gotowanie dla rodziny, to cała przyjemność. Od pierwszego dnia moja "Gosposia" (tak nazywam mój Thermomix) codziennie coś gotuje. Nareszcie nie mam stresów związanych z gotowaniem. Wszystko co do dzisiaj Gosposia ugotowała było pyszne.