Forum Przepisy na TM5

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

• Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

39 odpowiedzi | Ostatni wpis

Też uważam, że kopystka nie spełnia swojej roli. Żeby wymieszać trzeba wszystko wyłączyć i otworzyć, zamieszać i od nowa włączyć. Niby taka błahostka, ale przy tak drogim urządzeniu nie powinna mieć miejsca i wszyscy użytkownicy powinni mieć gratisową wymianę na nową dłuższą. W chwili obecnej jest bezużyteczna. W TM31 fajnie się nią pracowało, w TM5 to tragedia.

Pozdrawiam

Aga

Ja do mycia noży wynalazłam w sklepie medycznym szczoteczkę za 2 zł do mycia butelek ale z włosia i sprawdza się idealnie ,co nie zmienia faktu ,ze przy takiej cenie szczoteczka być powinna .Ja ostatnio kupiłam wyciskarkę do soków i mimo ceny niższej o połowę szczoteczka tam jest  Wink

Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.

b_lank , kopystki czasem trzeba używać, szczególnie do mieszania niektórych ciast. Gorzej jak jest mała zawartość naczynia to wtedy kopystka kiepsko spełnia swoją funkcję. 

Popieram Twój postulat o szczoteczkę do mycia noży. Póki co , wlewam do naczynia wodę i pozostawiam do odmoknięcia noże ,  a potem myję pod ostrym strumieniem wody.  Wink

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Przyłączam się - kopystka nie spełnia swoich funkcji. Przy mieszaniu prawie nie dotyka zawartości naczynia. Oprócz tego bardzo niewygodna przy wyciąganiu potraw z naczynia. Używam zwykłej silikonowej łopatki za 4 zł - jest do tego celu idealna. A kopystki nie cierpię Smile

W wyposażeniu thermomixa przydałaby się też mała szczoteczka do czyszczenia zakamarków noży. Dziwne, że producent jeszcze na to nie wpadł.

Witam

przepis znajdziesz na przepisowni (wpisz przyprawa uniwersalna i wyskoczy Ci kilka propozycji)

ja często też szukam przepisów na thermoprzepisy.pl

pozdrawiam Baś...ka

Witaj Gabi

Też zauważyłam, że kopystka prawie wcale nie dotyka przygotowywanej potrawy, zastanawialam się czy ją dobrze używam (ale chyba za dużego wyboru nie ma, otwór na nią jest tylko jeden). Jestem posiadaczką TM5 poprzednich wersji nie znam. Z tego co czytam całkowicie sie z Tobą zgadzam ona jest za krótka Smile

Od kilku dni użytkuję TM5, w książce ABC brak przepisu na przyprawę uniwersalną, a w przepisach polecaja jej użyć. Skąd wziąc przepis?

Witaj niuuunia,

odnosząc się do Twoich pytań, informujemy, że:

1. nie ma możliwości synchronizacji przepisów między platformą a Przepisownią, natomiast przepisy na Przepisowni można drukować lub zapisywać w formacie *.PDF.

2. nośnik, o którym wspominasz, czyli Cook-Key®, który obecnie przechodzi intensywną fazę testową na całym świecie w celu kompleksowej oceny jego funkcjonalności i ustalenia, jak się sprawdza w codziennym użytkowaniu. Na tą chwilę nie zostały sprecyzowane ramy czasowe wdrożenia Cook-Key® do sprzedaży.

Pozdrawiamy,

Zespół Przepisy Thermomix

Witam,

Mam dwa pytania:

1. czy na stronie mojthermomix.pl mozna "przerzucić" przepisy z przepisownia.pl ? 

2. Kiedy będzie dostępny nośnik, który poprzez wifi zsynchronizuje się ze stroną mojthermomix.pl ?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Mixi, dziękuję. Nikt z nowych użytkowników nie ma porównania i przyjmuje to za normalne. Poprzedni użytkownicy TM31, posiadający teraz TM5 - z czasem zauważą "niedoróbkę". Nie w każdym przepisie jest to odczuwalne, ale sama logika wskazuje na potrzebę dostosowania kopystki do wyższego naczynia. Wink

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

Gabi, nie uznajemy Twojej uwagi jako błahą, przekazaliśmy ją osobie odpowiedzialnej za rozwój produktu.Dział przepisów nie otrzymał zgłoszeń o problemach użytkowników Thermomixa, związanych ze stosowaniem kopystki.

Pozdrawiam Mixi

Mixi, czy ktoś zgłaszał "problem" kopystki do TM5? Może to błaha sprawa, ale ja spostrzegam to jako niedopatrzenie. Używany w przepisach zwrot "przy użyciu kopystki" nie spełnia swojej roli w praktyce.

GaBi

gabi49 wrote:

Haniu, ja nie odpuszczam. Smile

Gabi,

w żaden sposób nie ignorujemy Twoich komenatrzy. Jednak, tak jak napisałaś o wszelkich nowościach bedziemy na bieżąco informować.

Obecnie nie posiadamy informacji dotyczących poruszonych przez Ciebie kwestii.

Pozdrawiam Mixi

Haniu, ja nie odpuszczam. Smile

GaBi

gabi49 wrote:

gabi49 wrote:

Myślę, że uzytkownicy dopiero będą informowani o wszelkich udoskonaleniach TM5, bo chyba takowych jeszcze nie było? Do mnie bynajmniej żadne wieści o nowościach nie dotarły. Smile  Najszybciej przydałaby się jednak wymiana kopystki, bo ta jest,  do nowego , większego naczynia za krótka i  nie spełnia swojej roli. Ona jest właściwa do TM31 i jest z nią identyczna. Mierzyłam obydwie.  Myślę, że nie jestem odosobniona w tym spostrzeżeniu. Mogą to jednak stwierdzić tylko  te osoby , które już miały i pracowały z TM31.  Wink

Jakoś zapomniano o moim pytaniu-stwierdzeniu faktów?  Co na to Mixi i zespół Thermomix? Wink

Gabrysiu tu się nic nie zmieniło niewygodne pytania najlepiej przemilczeć  Wink

Hania z Łodzi:

gabi49 wrote:

Myślę, że uzytkownicy dopiero będą informowani o wszelkich udoskonaleniach TM5, bo chyba takowych jeszcze nie było? Do mnie bynajmniej żadne wieści o nowościach nie dotarły. Smile  Najszybciej przydałaby się jednak wymiana kopystki, bo ta jest,  do nowego , większego naczynia za krótka i  nie spełnia swojej roli. Ona jest właściwa do TM31 i jest z nią identyczna. Mierzyłam obydwie.  Myślę, że nie jestem odosobniona w tym spostrzeżeniu. Mogą to jednak stwierdzić tylko  te osoby , które już miały i pracowały z TM31.  Wink

Jakoś zapomniano o moim pytaniu-stwierdzeniu faktów?  Co na to Mixi i zespół Thermomix? Wink

GaBi

GaBi

Witaj IzaDz,

wszystkie przepisy zawarte w Kulinarnym ABC oraz na platformie MojThermomix.pl dedykowane są dla użytkowników TM5 i dostosowane do nowego naczynia. Nie możemy udzielić jednoznacznej odpowiedzi, czy w efekcie otrzymujemy większe bądź mniejsze ilości potraw, gdyż w zalezności od wybranych wariantów ich przygotowania, porcje mogą być zróżnicowane.

Wprowadzenie TM5 w głównej mierze dotyczy digitalizacji i dopasowania do potrzeb naszych Klientów w sferze mobilności i intuicyjności obsługi urządzenia.

Odpowiadając na ostatnie pytanie: wszyscy użytkownicy są na bieżąco informowani o wszelkich udoskonaleniach dotyczących oprogramowania TM.

Pozdrawiamy,

Zespół Przepisy Thermomix

Mam trzy pytania:

1. Czy odpowiedniki przepisów z TM31 na TM5 (np. zupy) przewidują więcej porcji w związku z większą pojemnością naczynia nowego TM?

Zupa z TM31 jest max dla 4 osobowej rodziny, więc zastanwiam się, czy kupno nowego TM wprowadza tu znaczącą zmianę.

2. Czy właściciel TM31 może zapisać się i korzystać z platformy (menu tygodniowe, itd.)?

3. Czy istnieje możliwość sprawdzenia, kiedy został wyprodukowany TM, aby kupić wersję po poprawkach względem pierwszych serii produkcyjnych? Liczba uzytkowników narzekających na błędy lub problemy z pokrywą jest jednak niepokojąca i nie zachęca do wymiany starszego na nowszy model, póki te wady nie zostaną poprawione przez producenta w kolejnych seriach...

witam od niedawna jestem właścicielką termomixa. Dostałam książkę "Kulinarne ABC" ale wydaje mi się, że wiele tam jeszcze brakuje np nie ma podstawowego przepisu na przyprawę uniwersalną ( choć w jakimś przepisie sugerują aby dodać łyżeczkę takiej przyprawy) 

Wczoraj była pierwsza zupa - zupa krem z pomidorów, dobra choć ja podałabym do tego makaron

Dziś zupa krem z pieczarek PRZEPYSZNA!!!! Podałam z grzankami.

gabi49 wrote:

Konto mailowe mam na Wirtualnej Polsce (wp.pl) Przesyłanych z platformy maili nie otrzymałam.

ależ ja Cię gabi49 lubię cytować Smile

Dzięki  Mixi. Konto mailowe mam na Wirtualnej Polsce (wp.pl) Przesyłanych z platformy maili nie otrzymałam.

GaBi

Gabi,

czy masz konto mailowe na polskiej poczcie? Otrzymaliśmy informacje, że jest problem z otrzymywaniem maili na nie.

Poniżej usuwanie przepisów z platformy, należly kliknąć na przepis i przenieść go do góry:

Pozdrawiam Mixi

Fajnie, menu już ułożyłam, liste przepisów zrobiłam i wysłałam. Przynajmniej był taki komunikat, że wysłano. Jednak ona na mój adres mailowy nie doszła. Dlaczego?

Kolejne pytanie: jak "wyrzucić" przepis z menu? Puzzled

Nie chcę korzystać ze wsparcia platformy bo myślę, że wiele osób  też jeszcze jej nie opanowało , a tutaj można "pogadać" Wink

GaBi

Mixi wrote:

Poniżej zdjęcia jak dodać przepis do menu tygodniowego:

1. Należy kliknąć na przepis i poczekać aż pojawi się jego miniaturka.

Właśnie o ten drobny szczegół chodziło. Trzeba Kliknąć i chwilę przytrzymać  lewy klawisz myszy, aż pojawi się jego miniaturka. Ja kombinowałam też prawym kawiszem , klikałam dwa razy  i nic mi nie wychodziło. 

Dzięki Mixi.  Bigsmile

GaBi

Platforma na razie jest wspierana przez przeglądarki Chrome i Firefox. W razie dodatkowych pytań ws. platformy można pisać na: wsparcie@vorwerk.pl

Pozdrawiam Mixi

2. Następnie przeciągnąć na dół ekranu.

3. Przepis można dodać również do menu tygodniowego, wchodząć w sam przepis, wtedy dodaje się do bieżącego dnia.

Pozdrawiam Mixi

Poniżej zdjęcia jak dodać przepis do menu tygodniowego:

1. Należy kliknąć na przepis i poczekać aż pojawi się jego miniaturka.

Pozdrawiam Mixi

Może Mixi nam coś odpowie? Ja mam Iphona, ale dla mnie przeglądanie w nim internetu nie jest komfortowe (małe litery , pzewijanie itp.). Kupiłam na platformie jedną kolekcję i właściwie nie mogę z niej korzystać. Aw Komputer mam w innym pokoju, z dala od kuchni. 

Alu,  dzięki za wsparcie  bo trochę miałam obawy , że jestem niedouczona. Wink

GaBi

Gabrysiu - ja też nic nie mogę zrobić na platformie, mam wrażenie, że to po prostu nie działa.

Pracuję też na tablecie i I phonie i też nie działa. Poza tym rozczarowały mnie te zakupione kolekcje.

Pozdr. Ala                   Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich

" Nie mogę przepisu przeciągnąć i upuścić w dolnej części strony. Korzystam z przeglądarki Chrome' Mam to samo ;(

Z internetu korzystam tylko z komputera stacjonarnego. W jaki sposób mogę wykorzystać przepisy kupionych kolekcji na Platformie? Czy można je wydrukować  lub zapisać poza platformą? Kiedy będą nośniki do kolekcji?

Dlaczego nie udaje mi się stworzenie menu tygodniowego? Nie mogę przepisu przeciągnąć i upuścić w dolnej części strony. Korzystam z przeglądarki Chrome. Czy na platformie zostanie umieszczona jakaś instrukcja, podpowiedź itp? Tutaj , na przepisowni jest Mixi, a platforma jest "głucha"?  Puzzled

GaBi

Ponieważ TM5 ma większe naczynie miksujące i przystawkę Varoma, przepisy w TM31 mogą nie wychodzić i przygotowanie ich może spowodować sytuacje zagrażające bezpieczeństwu użytkownika.

Pozdrawiam Mixi

No właśnie dlaczego przepisy mogą być wymienione tylko w jedną stronę ?

Hania z Łodzi:

Czy moglabys to rozwinac Mixi? Skoro nowy ma mocniejszy silnik to czy nie powinien wszysztkiego robic w krotszym czasie niz TM31? 

I dlaczego przepisy na nowy nie moga byc przygotowywane w starym? 

Pozdrawiam!

Przepisy przygotowane na TM31 mogą być używane w TM5, natomiast przepisy na TM5 nie mogą być przygotowywane w TM31.

Pozdrawiam Mixi

Czy przepisy z dotychczasowych książek mogą być stosowane w nowym TM5?

GaBi

Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o przepisach na TM5 po prostu pytajcie Uśmiech

Pozdrawiam Mixi