Forum Pozdrawiam i witam wszystkich
@emikaa - a u mnie na prezentacji śmietana z biedronki w ogóle nie chciała się ubić może kwestia też temperatury? Mi się zawsze świetnie ubija Zott i śmietana z lidla.
Witaj Emikaa,
praktyka czyni mistrza, nie poddawaj się, wypróbuj różne typy śmietany, a z pewnością znajdziesz tę odpowiednią, która trafi w gusta Twoje i Twoich najbliższych.
Koniecznie sfotografuj swoje masełko, umieść przepis w swojej bazie i podziel się z nami swoją zdrową praktyką
Pozdrawiamy,
A czemu to śmietany wylądowały w koszu?Co poszło nie tak przecież masło musi się udać ,bo bita śmietana może nie wyjść ale masło?
Być może za szybko się poddawałam:) ale przedłużanie ubijania nic nie dawało, cały czas była to rzadka śmietana, i tak sie zadziało z każdą z piątnicy 36 %, a o dziwo z biedronkowej wychodzi idealne więc może kwestia śmietany....hmmmm
A czemu to śmietany wylądowały w koszu?Co poszło nie tak przecież masło musi się udać ,bo bita śmietana może nie wyjść ale masło?
Być może za szybko się poddawałam:) ale przedłużanie ubijania nic nie dawało, cały czas była to rzadka śmietana, i tak sie zadziało z każdą z piątnicy 36 %, a o dziwo z biedronkowej wychodzi idealne więc może kwestia śmietany....hmmmm
Witam wszystkich od wtorku zaprzyjaźniamy się z tym "mercedesem" w kuchni Wynik : leczo,bułeczki pszenne,drożdzówki z serem,soczek zniknęły w brzuchach :)3 śmietany 36 % na masełko - wylądowały w koszu :)Pozdrowionka !!! :):)
Bardzo dziekuję za miłe przyjęcie. Patrycja.
Patrycjo, witaj wśród zakręconych Thermomaniaczek
Każda z Nas przechodziła chrzest bojowy z TM i pewnie nie jedna potrawa wylądowała w koszu, ale do odważnych świat należy Pytaj jeżeli masz wątpliwości, bo na forum jest wiele osób służących dobrą radą
Powodzenia Patrycjo
Pozdrawiam Monika
Witaj Patrycjo Ja też tak zaczynałam swoją przygodę z TM jeżeli masz jakieś pytania to śmiało pytaj.Odwagi
Pozdrawiam serdecznie Grażyna ze Szczecina
Użytkowników thermomixów i Przepisowni. Thermomix mam dopiero od wczoraj, więc nie będę się tak szybko udzielać, będę korzystać z Waszego doświadczenia i przepisów, a może kiedyś skomponuję własne. Tymczasem muszę się wprawiać, bo ciągle o czymś zapominam:) Patrycja.