Forum Lody
Coś fantastycznego i do polecenia dla wszystkich!!
:DEluniu dzieki za pamięć ten sorbet bardzo mi leży
Dziś dla ochłody mieliśmy sorbet z mięty i limonki. Mięta pięknie rośnie w ogródku, dodaję ja do wielu deserów, bo dodaje takiej świeżości Polecam:
http://www.przepisownia.pl/przepisy/b%C5%82yskawiczny-sorbet-mi%C4%99towo-limonkowy/460432
:bigsmileEluniu podziękuj córce za przepis . To , że ja się nie zajadam to nie jest równoznaczne z tym ,że moi panowie nie jedzą :
Haniu, wiem że nie przepadasz za owocowymi lodami ale może się skusisz Dziś moja Kasia zrobiła lody ananasowe Poezja! Polecam: 500g zamrożonego ananasa, 60 g cukru pudru, 1 baban, skórka z 1 limonki i sok z połowy limonki = NIEBO w gębie :) A jeżeli nie Ty, to może ktoś inny skorzysta :D Pozdrawiam :)
:)Witam proszę o pomoc przy tworzeniu lodów śmietankowych :D Przepis wstawiony przez Zafirę jest fajny ale dodać trzeba sztuczną śmietanę , a ja bym chciała zdrowo .Nadchodzi lato i fajnie by było mieć jakies przepisy lodowe ,żeby się chłodzić .Jest kilka na sorbety ,ale ja nie przepadam jedynie śmietankowe .Myślę ,że" wspólnymi siłmi damy radę".Już teraz serdecznie dziękuję