Forum Lody Waniliowe
do plastelina
zrobilam tak ja Ty, ale pozniej wlozylam do pojemnikow i zamrozilam. Sa super. Ja wlozylam do pojemnikow po lodach i serwuje je uzywajac lyzki do lodow. Pieknie sie prezentuja.
Robiac lody waniliowe dodalam nugatu-porojonego, zeby sie rozpuscil ladnie, 90 g. Rewelacja
Pozdrawiam
Witaj plastelina,
bardzo nas cieszy, że pokusiłaś się przygotować lody jesienną porą, podziwiamy Twój zapał Jeśli chodzi o konsystencję - zerknij na wskazówki do przepisu: aby uzyskać bardziej zwartą, przed podaniem umieść lody na 15 minut w zamrażalniku. Powinno pomóc.
Dodatkowo świetną radą służy SAM w swojej wypowiedzi w tym temacie.
PS-do lodów polecamy ciasto czekoladowe ze str. 346 (książka podstawowa "Kulinarne ABC").
Pozdrawiamy,
Hej
Zrobiłam lody waniliowe- przepis z ksiażki ABC, i wyszły
po lekkim rozmrożeniu i zmieszaniu jak w przepisie takie jak szejk, a nie jak lody.
Pyszne jak diabli, tylko ta konsystencja jakaś taka nijaka.
O co chodzi?