Forum KIEDY BĘDZIE JAKIŚ LETNI KONKURS?
Elu dziękuję za podeslanie linku Szok Pozdrawiam
Elu przeczytalam caly artykul i jestem w szoku. Faktycznie jak tak dalej bedzie to grozi nam epidemia otylosci. I martwi niewiedza rodzicow ktorzy robia krzywde dzieciom i sobie. Ale trzeba miec troszku checi i sie postarac i mozna zdrowo sie odzywiac, trzeba chciec i miec swiadomosc co jest na rynku :D ale coraz czesciej trabia o zdrowiu i to jest dobre - tylko ile osob wezmie sobie to wszystko do serca dziekuje Elu za artykul warto poswiecic chwilke aby go przeczytac
Myślę nad przepisem konkursowym, testuję swoje pomysły... A koleżanka, przerażona podesłała mi link do artykułu o stanie zdrowia dzieci... Dlatego, tym bardziej jestem wdzięczna Mixi za taki właśnie temat konkursu. Artykuł dosyć długi i chyba nas nie dotyczy... ale, ale czaem warto podesłać go komuś, kto ma problem z doborem menu i wagą...
http://kobieta.onet.pl/dziecko/zywienie/nasze-dzieci-jedza-smieci/lbw94
Mnie matrwi to, że w czasach takiego dostępu do informacji, wielu osobom nie chce się pomyśleć, poszukać do czego może doprowadzić nadmierna swoboda i lenistwo... Niestety dosyć często słyszę, jak ojcawie małych dzieci mówią: "człowiek nie jest wieczny, w końcu na coś trzeba umrzeć"...
Dzieki Elu :love: Poczytalam tylko regulamin, ktòry podala Mixi, ciapa ze mnie.... Nie popatrzylam na glòwna strone, jak nalezy
Niestety mało co widać, a na Stronie Głównej trzeba przewinąć myszką w dół, żeby zobaczyć, że jest konkurs...
Veroniko, na stronie głównej Przepisowni jest ograniczenie czasowe konkursu -cały sierpień: od 1 do 31.08.2013
Tylko nie moge znalezc daty..... poczatku i konca konkursu....
Pomysl super Tym bardziej, ze za miesiac wròcimy do zwyklego kolowrotka... szkola, praca, dom i moc obowiazkòw :O Przyda sie wszystkim - malym i duzym
Mixi, świetny pomysł na temat konkursu Cieszę się, że będzie w czym wybierać szykując II śniadanie do szkoły lub do pracy :D Zasady konkursu też są jasne i czytelne a pomysł na wybór książki uważam za świetny! Brawo! A teraz idę myśleć Pozdrawiam :)
Super :D juz sie ciesze bo bedzie duzo nowych przepisow i pomyslow na drugie sniadanko do szkoly i nie tylko, mysle ze do pracy tez bedzie w sam raz. Dzieki kochana :D pozdrawiam :D
To czekamy
Już wkrótce ...
Zdjęcia publikujemy na stronie fanowskiej na Facebooku
Poszukalam na facebooku, o który konkurs chodzi i już wiem, że ciężko z tym linkiem No, ja nie potrafię Ale pozwoliłam sobie skopiować treść wpisu. Mam nadzieję, że to nie jest zabronione
Czy jesteście już gotowi na oficjalne rozpoczęcie wakacji?Publikujcie zdjęcia swojego Thermomixa z podróży. Z podróży po Polsce, po innych krajach, samochodem, na łódce, na morzu, na pustyni, w ogródku... prosimy o prawdziwe zdjęcia nie fotomontaże Czekamy przez 2 miesiące... przewidujemy nagrody-niespodzianki i liczymy na dobrą zabawę. Akcja "ThermoWakcje" rozpoczęta!
Mixi, gdzie trzeba wysyłać te zdjęcia? I rozumem, że powinny być z dopiskiem "ThermoWakacje"
Zanim konkurs w Przepisowni, przypominam o konkursie na naszym fanpage'u na Facebooku:
Mixi, to zdjęcie jest tak malutkie, że ja niestety nie widzę, co tam jest napisane
Może podasz jakiś link do tego konkursu?
Zanim konkurs w Przepisowni, przypominam o konkursie na naszym fanpage'u na Facebooku:
Ależ Mixi, nikt nie mówi o odrzuceniu dobrego przepisu , który spełnia warunki regulaminu. Właśnie chodzi o sprecyzowanie takich warunków, które będą najbardziej trafne i obiektywne.
Musimy zadać sobie pytanie: Czy można odrzucić dobry przepis z dużą ilością głosów, który spełnia warunki regulaminu?
Nawet jeżeli został wprowadzony przez nowego użytkownika.
W przypadku konkursów musimy być obiektywni, jednakże obiecuję, że w następnym konkursie będzie ściśle określony temat i zasady.
pozdrawiam
Gabrysiu - byłam jestem na przepisowni od grudnia 2011, widziałam co się działo. Ale nie udzielałam się i tylko się przyglądałam. Nie podobało mi się to, że nie ma jasnych zasad.
Startowała pewnie w konkursie nie będę - ale jestem za "regulaminem" Dlatego zwróciłam Ci uwagę, że trzeba go tworzyć rozważnie, bo tacy jak ja, co to mają jedynie jeden przepis na koncie (bo pozostałe to w moim wątku - ale nie podejmuję się wstawiać, bo w starej wersji byl to problem, a w nowej to już wogóle wywiesiłam białą flagę :D :D ).
Jednakże jako "gadacz" chciałabym mieć możliwość głosowania, bo jeżeli ktoś będzie miał ciekawy przepis to dlaczego nie mogłabym zagłosować?
Byc może, nie przeczę, Alu. Dlatego proponuje współpracę wszystkich w opracowaniu rozsadnych kryteriów oceny. W ubiegłym roku był "wyscig szczurów. Wtedy jeszcze Cię nie było z nami i nie wiesz jak to się odbywało, a sadzę, że też byłabyś oburzona na niektóre "zagrania" uczestników konkursu.
Zwróć uwagę, że mówię tutaj o punktach za opublikowane przepisy. Nie miałam na myśli akurat Ciebie, ale wierzę, że przepis jakis nam tutaj opublikujesz. Zwłaszcza taki, dotyczacy diety kokolidka
W ubiegłym roku było tak, że ktoś nagle "wskakiwal " na przepisownię bo się dowiedział, że można coś wygrać. Potem, po konkursie, slad za nim zanikał. Pozostał tylko ten jeden jego przepis. Ale nagrodę zebrał, bo był sprytny i namówił znajomych, żeby za nim głosowali. Nie opisuję szczegółów, ale taki mniej więcej był sens. Zreszta , myslę, że nasze Koleżanki to potwierdza bo też czuły pewien niedosyt .
Mixi, chodzi o to, żeby oceniali i komentowali tacy użytkownicy, którzy maja jakiś " dorobek " punktowy na przepisowni za opublikowane przepisy (nie za gadułę).
Gabrysiu - właśnie mnie wyautowałaś :((
Mixi ma rację - ciężko dobrać kryteria. A może obostrzenie, że przepisy mogą wstawiać i mogą oceniać osoby z conajmniej miesięcznym stażem
Mixi, chodzi o to, żeby oceniali i komentowali tacy użytkownicy, którzy maja jakiś " dorobek " punktowy na przepisowni za opublikowane przepisy (nie za gadułę). Ostatnio było tak, że rejestrowali sie i logowali tylko po to, żeby umieścic swój przepis do konkursu, albo też zagłosowac na przepis znajomej , bardzo często swojej przedstawicielki lub KG. Ja uważam, że powinna oceniac to komisja złożona z fachowców, którzy potrafia ocenić jakość, ewentualnie nawet przetestować ten, który ma być "naj". A może wspólnie popracujemy nad kryteriami? Ja bardzo chętnie zgłosze swój akces.
Konkurs będzie na pewno - tylko najpierw musimy się uporać z istniejącymi problemami z nową wersją Przepisowni.
Wszystkie uwagi są brane pod uwagę, warto jednak zwrócić uwagę, że nawet przy zmianach "na lepsze" zawsze ktoś nie będzie się zgadzał z zasadami.
Pozdrawiam
MIXI, czy w to lato masz zaplanowany jakis konkursik kulinarny? Przydałby się dla zachęcenia nowych użytkowników przepisowni. Pomyśl jednak nad dobrymi kryteriami, nie powielaj negatywów z poprzednich edycji. :(( Jakie one były, sprawdzisz na Forum, wracajac do naszych uwag w temcie.