Forum Jogurt

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

4 odpowiedzi | Ostatni wpis

Witaj Małgosiu Smile napisz czy udało Ci się zrobić dobry jogurt w TM Cooking  1   Pozdrawiam serdecznie Smile


mleko powinno być świeże

z woreczka albo butelki bez napisu UHT

reszta bardzo dobrze

ja tak robię stale

i wychodzi rano gęste że można nożem kroić

używam jogurtu nayuralnego z kulturami bakteryjnymi

w czwartek robię eksperyment bo dostałem kwaśne mleko z kulturami bakteryjnymi

moze mi to samo wyjdzie tylko kwaśniejsze.

I jeszcze jedno gar trzeba sparzyć

ja wlewam szklankę wrzątku zatykam MT i turbo 10sek,

i wydaje mi się że wszystkie bakterie pozabijam


Witam. Jestem szczęśliwą posiadaczką TM od 48 godz. Zrobiłam ciasto murzynka, bułki maślane (pycha) masło (chyba za krótko ubijałam), ale dobre dodałam trochę oleju) sok , kluski leniwe (wyszły trochę twarde, ale chyba przez chudy ser) no i oczywiście chciałam zrobić wspaniały jogurt. Wlałam 1 litr mleka z kartonu 3,2% dodała biojogurt właczyłam na 37  stopni 2 na 10 minut (wg przepisu z książki). Stał sobie potem 7 godzin i wyszło... kwaskowate mleko. Proszę napiszcie w jaki sposób zrobić jogurt. Proszę też o sugestie w kwestii korzystania z TM. Pozdrawiam Małgosia