Forum Jest w mieście nowy zawodnik:)
Witaj Nizus,
Twój plan brzmi interesująco. Ciekawi nas, jak Adze i Tobie smakowały przygotowane potrawy, a może zmodyfikowaliście / urozmaiciliście Wasze menu? Czekamy na wieści.
Pozdrawiamy,
Nizus dla Ciebie
No no mieć takiego zapaleńca w kuchni Ago zazdraszczam Ci .Oby tak dalej
Cześć Dawno nie zaglądałem tu ale już jestem:) W piątek miałem urodziny i właśnie startuje z przygotowaniem małego poczęstunku na jutro Aga jest bezglutenowa i wegetariańska więc trzeba dogodzić wszystkim:) Oto menu na jutro: Zupa krem z porów Zupa pomidorowa Gulasz warzywny z ciecierzycy Wołowy gulasz węgierski Ziemniaki faszerowane karmelizowaną cebulką Mizeria Desery: Torta Caprese - Migdałowe ciasto czekoladowe Serniczek na parze Do drugiego dania i deserów podawać kultowe węgierskie wino KEKFRANKOS RUZSA SANDOR. Jutro wstawię parę fotek jak to wyszło:P
Witaj Nizus,
gratulujemy Ci kulinarnej ekspansji. Zauważyliśmy, że rozpiera Cię energia, dlatego zachęcamy do jej wykorzystania i przygotowania słodkich przetworów w dosyć niekonwencjonalnych połączeniach smakowych (z pewnością zaskoczysz swoich najbliższych). Kolekcję Słodkie przetwory. Dżemy, konfitury i powidła, znajdziesz na platformie z przepisami na Thermomix®.
Pozdrawiamy,
Cześć!
Dzięki za wpis. A na muffiny przyjedzie pora.
Wróciłem z wyjazdu i wczoraj dorwałem się znowu do maszyny.
Na szybko zrobiłem do wypróbowania: karkówkę po karkonowsku z kapustą gotowaną, a dla Agi tort ziemniaczany:) Zabrakło tylko świeczek!
Ojej, zupa krem z cukini jest przepyszna, moja faworytka wśród zup. Ale Cię zakreciło. Zdjęcia świetne, bardzo smakowicie to wygląda, aż chce się jeść. Ta kaczka mnie uwiodła, Porchetta też, choć nie słyszałam o niej do tej pory. Moze też zrobię bo wygląda obłędnie pysznie. A ze słodkosci to uwielbiamy muffinki w różnych konfiguracjach, teraz lecą z brzoskwiniami i są obłędne.
Ale masz super zapał i entuzjazm.
Hej Thermomixowcy!:)
U mnie weekend minął bardzo spokojnie.
Z nowości to upiekłem ciasto drożdżowe ze ślwikami węgierkami bo porosły na drzewie. Smakuje super.
A do tego likier kukułkowy z ABC. Do ciasta idealnie.
A na jutro czeka zupa krem z cukini. Smakuje super.
Troszkę ją zmodyfikowałem. Razem z cebulą i czosnkiem rozdrabniam trochę parmezanu:)
Smakuje idealnie!
Dobranoc!
hej
Dzięki za wpis.
Tak jak pisałem dopiero się rozkręcam
Zobaczymy co przyniesnie weekend a na razie szykuję się na mecz.
Porchetta wyszła przepysznie, zaraz ją dodam jako przepis:
Pozdrowienia i Poooolska gooola!
Nizus o skasowanie postów poproś Mixi
Ale szalejesz chłopie
Dobrze że jesteś z nami
PozdrawiamWas oboje
No to mięsko na porchette w lodówce nabiera mocy na jutro.
A na jutro do pracy kaczka po chińsku gotowa:
Ryż z TM
Surówka z ABC TM
Kaczka patelnia + Varoma TM
Wpadaj wpadaj ino szybko:)
Powiem CI , ża ja się dopiero rozkręcam!
O moj boze...ale miecho!!!
Moge wpasc??
Ty to jestes maz na schwal:))
Czy ktoś wie jak się kasuje tu posty?
O wow!
No tego to żem ja się nie spodziewał!:):!!!
CZEEEEŚĆ!!!
Przepisy będą oj będą.
A tymczasem jest tak:
Zostawiam na noc w lodówce nasmarowane oliwą, jutro 100 minut Varoma i do pieca.
A ty jesteś nowy zawodnik?:)
Pozdrowienia od A&A!!
Nie wierze ze Arek moj drogi z Agusia tu sa i gotuja na calego:))
No to dajemy Malenstwa Wy moje!
Przepisy sprawdzone podsylajcie!
Wasza K:)
A wogole jak robilem to curry to cala pkrywka od TM5 mi sie na żółto ( w sumie zielono) pobarwiła.
Już mi Agu głowę suszyła , że maszyna 3 tygodnie i już zepsuta...
I wiecie co trzeba zrobić????? Na słońce wystawić i curry znika, nie tylko z TM ale z naczyn pudełek itp też!
Cześć
Do newslettera się już zapisałem a na konkurs niestety za późno.
Weekend na wyjeździe ale już wróciłem i działam.
Robiłem w poniedziałek curry warzywne w mleku kokosowym z nowej kolekcji Thermomix ale jakoś albo coś źle dobrałem albo to nie mój smak:)
Dzisiaj planuje kaczkę po chińsku i włoską porczettę:
http://magdatestuje.blogspot.com/2013/02/porchetta-woski-przysmak-dla-miesozercow.html
a będę się posiłkował tym przepisem:
http://www.przepisownia.pl/dodatki-przepisy/boczek-z-morelami-na-varomie/441896
A zobaczcie co u nas w ogródku za ogóreczek wyrósł (wersja japońska):):
Piwko tylko dla pokazania skali:) A winogrona też z ogrodu, słodkie w tym roku bardzo...
No to zmiatam do roboty.
A.
Witaj Nizus,
cieszymy się z Twoich kulinarnych dokonań.
Zachęcamy do własnego wypieku pieczywa, przygotowania lemoniady cytrynowej i wielu innych potraw, które znajdziesz w książce podstawowej "Kulinarne ABC".
Bardzo nam miło, że korzystasz z aplikacji Thermomix 2.0, nie zapomnij o subskrypcji newslettera tutaj (wkrótce nowe wydanie ).
Zapraszamy Cię także do udziału w konkursie jubileuszowym trwającym do 31.08.2015 r. (więcej szczegółów znajdziesz w sekcji Wyjątkowe okazje).
Pozdrawiamy,
Hej,
Wpadałem wpadłem oj:)
W weekend zrobiłem bulion warzywny żeby mieć do przpeisów, od razu jestem spokjniejszy.
Dzisiaj po pracy będąc w sklepie, przypomniałem sobie że mam tofu w lodówce. hmm myśle trzeba je zrobić w Termomixie.
Na iphonie aplikacja Thermomix, wyszukaj przpeis i jest azjatycka zupa z tofu:) No i właśnie sie robi, robocik gotuje a ja w wolnej chwili robię wpis.
To co mi chyba najbardziej pasuje w tym urządzneiu to to że nawet moja Agusia przy gotowaniu nie robi sajgonu w kuchni:) normlanie przy gotowaniu wiekszość zasobów jest brudna wysypuje się ze zlewu itd, a teraz obiadek ugotowany a tu w kuchni czysto, bo wszystko robione jednym urządzeniem więc mało do mycia. To jest naprawdę super:)
Pozdrawiam maniaków!
Wiaj Nizus,
to bardzo miła wiadomość. Cieszymy się z Twojego dynamicznego startu i życzymy Ci, aby Twój talent kulinarny zaowocował mnóstwem własnych inspiracji i niekonwencjonalnych potraw, które być może ujrzą światło dzienne w postaci przepisów publikowanych w profilu użytkownika Przepisowni. Z pewnością znajdziesz tutaj wiele przepisów, które warto wypróbować, a także porad od doświadczonych użytkowników Thermomixa. Zaglądaj do książki podstawowej, dołączonej do Twojego urządzenia Thermomix (więcej książek możesz dokupić w sklepie internetowym), a także na platformę z przepisami Mój Thermomix. Zasubskrybuj nasz newsletter, w którym każdego miesiąca znajdziesz ciekawe pomysły i nowe przepisy, a jeśli chcesz być na bieżąco z nowościami, wskazówkami i poradami - polub profil Thermomix Polska na Facebooku.
Życzymy Ci przyjemnego gotowania z Thermomixem.
Pozdrawiamy,
Witaj no to bracie wpadłeś po uszy ale każdy maniak TM tak ma i z tego się nie leczy .Serdecznie pozdrawiam i życzę zapału co dnia :D
Cześć,
Thermomix mamy od 4 dni, wow! Rozpoczeło się szleństwo, rano świeże bułki z własnym masłem ziołowym,
na drugie sniadanie foccacia, w niedzielę gulasz wopłowy, ciasto drożdzowe, bezy, 40 słoików przecieru pomidorowego, likier jajeczny, zupa pomidorowa....itd itd maszyna nie stygnie , a że mamy możliwość korzystania z dobrodziejstw pobliskiej wsi: własnie pomidory, papryki, kabaczki, dynie - najlepsza do pieczenia jest hokkaido, i wiel wiele innych to szalejemy na maksa:)
Jak pierwsze podniecenie minie zaczniemy rozglądać się tutaj za niestandardowymi przpisami:)
Pozdrawiamy
A&A