Forum Ja też witam.
Witaj Moniko
Witaj Moniko Czekamy na przepisy
Dzięki za radę.Poszperałam troszkę w internecie i znalazłam przepisy na różne pychotki z mąki orkiszowej. Nawet na pierogi. :)Są to przepisy na termisia oczywiście.
Witaj Moniko :D ciesze się że do nas dołączyłaś
Jeżeli chodzi o Twoje pytanie dotyczące zdrowej żywności to musisz sobie kombinować i próbować, tak robimy wszyscy mozesz także spróbować przekształcić znany przepis ale nie z TM, na przepis do przygotowania własnie w termomisiu, ja często tak robię, że modyfikuje metodą prób i błędów
Pozdrawiam i życzę miłego kucharzenia Marzena z Bydgoszczy
Dziewczyny. Mam pytanko.
Ponieważ nie używam produktów wysoko przetworzonych w tym mąki również(staram się raczej brać mąki razowe,z pełnego przemiału,orkiszowe,a nawet z amarantusa itp.wiecie o co chodzi) powiedzcie mi jak je stosować w przepisach do TM.ponieważ one mają inną ciężkość i innaczej wchłaniają płyny.Czy ktoś przeprowadzał takie próby?Wiem ,że prawie zawsze trzeba je łączyć ze zwykłą mąką,gdyż przepisów z użyciem tych mąk niema tak wiele jak z normalną.Na wykożystanie mąki ryżowej też jest parę fajnych przepisów,ale one są nie na TM.Monika
Witaj Moniko wśród zakręconych Fanek i fanów TM,szalej w kuchni i testuj termosia ile się da a tym bardziej że masz pomoc,pozdrawiam-Małgosia
Podoba,podoba.Lubię różne wypieki i tak sobie kombibinuję czym zaskoczyć rodzinkę. A jeszcze jak wciągnę Mikołaja do spółki to się będzie działo..
:DA widzisz?Już Ci się podoba
Witaj Moniko Cieszę się że masz Dwóch pomocników w kuchni Mikołaja i Termosia
Pozdrawiam serdecznie Grażyna ze Szczecina
Wyszło! Zrobiłam krupniczek i jest pycha,tylko zapomniałam dodać ziemniaki,ale ugotowałam osobno.
Ile w tym prawdy nie wiem,ale właśnie nastawiłam moją pierwszą zupkę w TM. i jestem ciekawa rezultatów.
Tym bardziej Cię witam moja imienniczko ! Rośnie Ci kucharz w domku, super bo podobno panowie są lepszymi kucharzami niż panie - ile w tym prawdy ?
Dziękuję za miłe powitanie.
Mam na imię Monika,jestem z Warszawy i mam synka Mikołaja-13-latka, który lubi pomagać mi w kuchni, zwłaszcza,gdy jest jakieś"wielkie" gotowanie np.święta.W tym roku w wakacje był nawet na obozie kulinarnym.
Witaj wśród Nas ! Ja już robiłam żeberka w TM, jest taki przepis pt. " Żeberka w sosie piwnym" są smaczne i proste w wykonaniu.
Pozdrawiam Monika z Zagłębia
Witaj I baardzo Cię proszę, podaj swoje imię Trochę trudno pisać do Ciebie "bliźnięta" Radka, już troszkę poznałyśmy a teraz kolej na Ciebie. Żeberek w TM nie robiłam ale karkówkę po karkonosku z Radości wiele razy Moja rodzinka uwielbia ją z kaszą gryczaną lub z kluskami śląskimi. I oczywiście suróweczki
Pozdrawiam serdecznie
Ela z Mazowsza
Właśnie dzisiaj stałam się dumną posiadaczką TM.
Radek pytał o minusy,a ja chcę się zapytać czy w TM.można zrobić żeberka,taki zwykłe,tradycyjne w sosiku .Bo jak dotąd znalazłam raczej przepisy na potrawy mocno rozdrobnione,przemielone lub zupy kremy?