Forum Dno kielicha -dziwny osad
Dziękuję za przypomnienie cennych informacji
Świetnie też się czyści po rozdrobnieniu kostek lodu, tak około 100g.
Tak jak pisze Ela woda z octem ja czasem przecieram po myciu kilkoma kroplami octu albo soku z cytryny, wtedy nabiera super blasku
Proszę bardzo Polecam Ci też przejrzenie tego wątku: http://www.przepisownia.pl/content/sos-dla-nowicjuszy Myślę, że znajdziesz tam wiele cennych rad, które prędzej czy później Ci się przydadzą Daj znać, jak już sobie poradzisz z tym kielichem. A gdyby się nie udało to zgłoś to do swojego PH -osoby, od której kupiłaś
Dziękuję kochana. popróbuję z tym octem i miksturą na potem.Mam nadzieję ,że pomoże.
Witaj, ja mam TM od 5 lat i pamiętam, że po pierwszym ugotowaniu zupy-krem z serkiem topionym też dno zaszło mi na mleczno-matowy kolor Od swojego PH dowiedzialam się, żeby wlać do urządzenia wodę z octem i zagotować; zostawić do ostygnięcia a później wszystko wylać z dzbanka, umyć i gotowe. Tak zrobiłam i było super!
Polecam Ci zrobienie takiego koncentratu: http://www.przepisownia.pl/przepisy/cytrynowy-koncentrat-czyszcz%C4%85cy/449828 Koncentrat jest świetny do czyszczenia a jego zrobienie powoduje, że dzbanek jest ślniąco czysty-idealny
Witam serdecznie,
Od 2 tyg jestem posiadaczką TM 31:) Radość mą przeogromną rozwiewa dziwny wygląd dnia kielicha. Na poczatku ładny srebrny jak i reszta ,po 1 uzyciu gotowania zupy dni nie daje sie domyć ciągle jest pokryty takim mlecznym osadem ktorego nie mozna zdrapac umyć stal po wyschnieciu robi sie matowa i mleczna taka.
Macie jakieś pomysły? Czy to nomralne? Kolezanki nie maja takich problemów ze swoimi thermomiksami.
Pozdrawiam serdecznie:)