Forum Cześć tu nowa Renata
Witaj Renatko
Podobnie jak Ty do czasu zakupu TM, zupy po była nasza zmora:)
Teraz królują na naszym stole
TM i przepisownia to strzał w dziesiątkę :D
Witamy Cię bardzo serdecznie :D
Dziękuje za miłe przyjęcie. Już korzystam pomału z przepisów przepisowni, chociaż przyznaję, przerażają mnie te, gdzie jest napisane, np. "cukru do smaku". Jestem z gatunku tych "kucharek" co to muszą mieć napisane tak jak w TM "60 g cukru, czas taki,obroty takie itp."
Pozdrawiam
Witaj w naszym gronie Renatko :bigsmile: Gabrysia ma calkowita racje i wytlumaczyla wszystko :) Nic dodac, nic ujac :bigsmile: Pomoca zas sluzymy w kazdej chwili :bigsmile: Pozdrawiam serdecznie
Witamy Renatko.
Nie bój się. Tutaj są same pomocne osoby i życzliwe. Jak masz Termosia to będziesz genialną kucharą. Żadna zupa nie będzie Ci straszna. A zupy w/g przepisów z książki podstawowej są rewelacyjne. Wypróbowałam wszystkie. Potem przyjdzie czas na własne inspiracje i oczywiście mnóstwo przepisów z naszej przepisowni. Nie uwierzysz jak gotowanie z termosiem jest proste i przyjemne. Staje się wręcz nałogiem. Dzień bez niego to dzień stracony!
Witam Was serdecznie
Mam termomix od 6 dni i już działa pełną parą. Oczywiscie na razie testuję to, co znajdę w ksiażce podstawowej...tak powolutku...no i hitem u nas są sorbety, soki i zupy:-) Do tej pory zupy były moją zmorą, jestem kompletnym amatorem w kucharzeniu, choc swoje gospodarstwo domowe (rodzinka 2+3) prowadzę od 11 lat:-)
Nie ukrywam, ze licze na Waszą pomoc, bo na razie boję się czegokolwiek zmieniać w przepisach :-)
Pozdrawiam serdecznie
Renata