Forum Dotyczy zamieszczanych przepisow
Grażynko, masz 100% racji.
Gabrysiu,słuszna uwaga,ja dodam, jeżeli podajemy czas gotowania to należy również zachować kolejność np 25 min/ 100*C/ obr 2,2-3 jeżeli są obroty wsteczne,należy dodać informację po temperaturze np. 25 min/100*C/ /obr 2,5-3 :)Takie informacje bardzo pomagają szczególnie nowicjuszom
Ja natomiast proszę u podawanie/układanie składników w kolejności ich użycia/włożenia do TM. To też ułatwia przygotowanie bo nie trzeba skakać w poszukiwianiu ilości i rodzaju składnika, np jeżeli mleko , wodę i drożdże wkładamy jako pierwsze (tak jest w opisie wykonania) , to w takiej kolejności podajmy w wyszczególnionych składnikach. Potem kolejno następne itd
Nie bierzcie tego Kochane jako "czepianie się", ale zwróćcie uwagę, że tak są skonstruowane przepisy w książkach.
Też dobra uwaga ! Zapamiętam na przyszłość
Możemy jeszcze dodawać czy pieczemy na ustawieniu: góra dół czy na termoobiegu
:DKurcze ja też się postaram
Załatwione :D będę o tym pamietała przy zamieszczaniu przepisów
Przyłączam się do tej prośby ,to jest dość ważna rzecz przy wypiekach
Bardzo słuszna uwaga, następnym razem się poprawię Pozdrawiam serdecznie
Dołączam się do tej prośby bo to naprawdę wielkie ułatwienie...już nie raz biegałam po odpowiednią blaszkę bo okazało się że moja jest za długa albo za krótka
Witam wszystkich ! Proszę Was bardzo jak podajecie przepisy to podajcie jakiej wielkości blaszek używać ( i ile wychodzi ciasta). Koleżanka moja ma problem jakich używać blaszek!Dziękuje i pozdrawiam Wszystkich!