Forum Jakie formy do pieczenia ciast?
Korzystam z silikonowych od lat. Jak nie masz doświadczenia możesz spróbować ze szklanym dnem . Dla mnie nie ma to znaczenia choć na początku włożenie ciasta do piekarnika to było mission impossible Mam równiez formy szklane - tych używam do ciasta kruchego. Można wyłoży takie ciasto bezpośrednio w naczyniu na stół, wyglada bardzo ładnie, aczkolwiek wiadomo, ze będzie je nieco trudniej wyłozyc niż z silikonowej formy.
Natomiast jeśli chodzi o biszkopty, to niezawodne tutaj są takie ranty:
[=#1155cc; font-family: Arial][size= 13px; white-space: pre-wrap]https://sklep.technica.pl/ranty-do-ciast-i-deserow [/][/size]
Nic nie będzie się tak dobrze sprawowało.
Biszkopt dzięki temu wspina się równomiernie.
Tortownica sililonowa czy silikonowa ze szklanym dnem? Może ktoś z Was ma i wypowie się czy się sprawdzają?
Mam zwykłą blaszana i jej czyszczenie dramat (używam do ciast a nie do tortów)