Forum Zakalec

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

7 odpowiedzi | Ostatni wpis

I have read your post very carefully and I just want to say that the information you shared is really great and I have learned a lot from it. fnf go


Przy cieście pomarańczowym i cytrynowym bardzo dużą rolę odgrywa soczystość owoca. Jeśli jest dużo soku trzeba trochę zmniejszyć ilość owoca. 


Przy ciastach wszystko ma znaczenie temperatura produktów ,piekarnik a nawet samopoczucie ,więc próbuj aż będziesz wiedziała w czym rzecz ,a może trzymasz się czasu pieczenia a on jest orientacyjny ,a może za nisko lub za wysoko wstawiasz ciasto w piekarniku?Może Twój piekarnik inaczej trzyma temperature.Pomysłów jest wiele ,ale trzymam za Ciebie kciuki musi wyjść Wink

Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.


Z tymi zakalcami to jest dziwna sprawa Wink Moja przyjaciółka robi przepyszne ciasto pomarańczowe z przepisów "Kuchni śródziemnomorskiej" - jest aromatyczne, wyrośnięte i puszyste. Ja robiłam je dwa razy - za każdym razem mega zakalec (!) Postanowiłam, że szybko się nie poddam i będę robiła aż do skutku, czyli Aż wyjdzie bez zakalca, bo przepis i ciasto są super :))))


Witaj Elfryda,

dziękujemy, ten temat pojawił się już na forum. Odpowiedzi do niego znajdziesz w wątku Wskazówki / S.O.S. dla nowicjuszy:

(skopiuj i wklej w pole adresu w przeglądarce poniższy link)

http://www.przepisownia.pl/content/sos-dla-nowicjuszy?page=0#comment-67955?page=5%23comment--890

Zapoznaj się z informacjami dla użytkownika Annabell udzielonymi przez Przepisy Thermomix oraz ElęK.

Pozdrawiamy,

Zespół Przepisy Thermomix


Wykonując ciasto cytrynowego z nośnika trzy razy był zakalec  co robię źle?