Forum Aronia
Ja nartomiast dodaję swój przepis na nalewkę aroniową. http://www.przepisownia.pl/napoje-przepisy/nalewka-aroniowa/444972
Jest rewelacyjna, lepsza od wisniówki.
Proszę trzy przepisy użytkowniczki Maszoperii: http://www.przepisownia.pl/search/tmrc_solr_recipe/aronia?filters=type%3Arecipes
Jej przepisy możesz wykorzystywać bez obaw.
Hej,
mam aronię, własną, ogromny krzak, oczywiście najpierw długo zastanawiałam się, co z niej przygotować, tyle samo zajęło mi później rozważanie, w jaki sposób pozbyć się goryczki / cierpkości aronii. Po przewertowaniu tysiąca stron, zasięgnięciu informacji wsród rodziny oraz znajomych, postanowilam, że zachowam ich charakterystyczny smak, w końcu to "samo zdrowie". Zdecydowałam się na dżem wg przepisu z Kulinarnego ABC ("Dżem owocowy tradycyjny"). Z podanej porcji przygotowałam 3 słoiki śr. wlk. od razu jeden z nich otworzyłam i wyproóowałam, cierpkość jest, ale dochodzi też słodycz (zastosowałam tylko zwykły cukier, bez opcji żelującego), dżem jest zwarty, z cząstkami aronii. Pychotka.
Pozdrawiam,
dodam , że jestem początkującą posiadaczką Thermomixa tm5,, ale radzę sobie dośc dobrze, chciałabym wykorzystać jego możliwosci na maxsa.
Proszę o podanie mi przepisu na poskromienie aroni , i zrobienie z niej czegoś nadającego się do zjedzenia,, będę bardzo wdzięczna.