Forum Sernik rosa
Witajcie 😉
Robilam sernik rosa. Wogole moj pierwszy sernik.. I nie wyszedl 😞 dalam ser z wiaderka i budyn bananowy.. nie mialam innego.
Rosa tez sie nie pojawila. Cos poszlo nie tak. A staralam sie trzymac przepisu
Sernik wyszedl za rzadki. W sumie bardziej to byl budyn niz sernik..
Troche sie zrazilam do pieczenia
Witaj ewaiwona,
cieszy nas Twoja otwartość i dostosowanie Thermomixa do własnych potrzeb kulinarnych.
To bardzo dobra wiadomość, że sernik rosa w wersji bezlaktozowej może uszczęśliwić podniebienie Twojego dziecka. Gratulujemy Tobie sukcesów kulinarnych i zachęcamy do utworzenia wariantów przepisów w swoim profilu na Przepisowni.
Pozdrawiamy,
Witam. Robiłam dla mojego małego alergika mlecznego. Zamiast sera - dałam tofu+ cutrynę i mleko kokosowe robione w TM. Super przepis. Rosa też wyszła. Polecam.
Nawet przy speczonej piance z białek po upływie kilku godzin wychodzi rosa.
Ja daję serek nie z wiaderka, tylko w kostce (kupowany z papierku w dużym opakowaniu - jak dawno temu z mleczarni) i z tego serka wychodzi najlepszy. A na ciasto, przed wylaniem masy serowej, układam kawałki brzoskwiń. Każdy się tym wypiekiem zachwyca.
Witam
ja robię zgodnie z przepisem, po ponownym włożeniu do piekarnika (z pianą) zmniejszam temperaturę do 165 stopni i piekę jeszcze 8 do 10 min, potem wyciągam z piekarnika. Wychodzi za każdym razem. Wszystko zależy od piekarnika. Sekret polega na tym aby piana na cieście za mocno się nie spiekła. Pozdrawiam
Rosa na serniku wychodzi w trakcie stygnięcia więc ja wyjmuje go po calkowitym wystudzeniu
Witam, budyń dałam z cukrem dlatego ilość cukru zmniejszyłam
Rosa na serniku nie chce wyjść
Hej,
faktycznie budyń bez cukru, to najlepszy wybór. Ja dodatkowo ograniczyłam ilość cukru w przepisie do połowy i sernik wyszedł prawdziwie twarogowy. W zależności od gustu spróbujcie też w taki sposób przygotować sernik.
Pozdrawiam,
Tylko dobrze żeby był bez cukru
Witaj Pawlowski Budyń śmietankowy lub waniliowy, Ty wybierasz smak
Powodzenia
Jaki budyń najlepszy?
Zipvirgin,
na pewno sobie poradzisz z sernikiem, druga opcja jest taka, że będziemy się zastanawiać dlaczego tak szybko został zjedzony
PS-nie martw się, w razie czego jesteśmy tu dla Was - Użytkowników i służymy pomocą.
Pozdrawiamy,
Witam, wczoraj nie zdążyłam, dziś będę robić, postaram się dać zdjęcie, chyba, że nie wyjdzie :P
Witaj zipvirgin,
jak Twoje sernikowe poczynania? Sfotografuj i pochwal się swoim pysznym cudem.
Pozdrawiamy,
Ja robię właśnie z takiego trzeba tylko pamiętać o wsypaniu budyniu
Witam, będę robić pierwszy raz ten sernik, czy nadaje się twaróg z wiaderka 1 kg?