Forum Patelnia

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

3 odpowiedzi | Ostatni wpis

ja mam Tefal Talent i jestem zachwycona. Mam indukcję i jak do tej pory sprawdziły mi się patelnie jedynie z Floriny i właśnie z Tefala. Bardzo syzbko się nagrzewają, nie potrzebują oleju, nie są aż tak ciężkie. Dobra patelnia słyszałam, że musi być dość ciężka, ale te spokojnie mogę utrzymać w jednej ręce Smile Do tego zajmują mało miejsca, bo mają ściąganą rączkę. Polecam z czystym sumieniem.


Witam

Chciałam Was zapytać jakich patelni używacie??

Bo, ja stwierdziłam, że przydałąby mi się nowa patelnia a nawet dwie.  Wiem, TM też dusi ale nalesników mi nie usmaży, tak samo placków ziemniaczanych i takiej jajeczniczki na masełku. I mięska w panierce. I stwierdziłam, ze przydałyby mi sie dwie patelnie, jedna właśnie do naleśników, placków itp a druga taka uniwersalna. Mam Berghoffa, jest super, grube dno ale jej cieżar własny powala na kolana. Jak coś w niej robię, to mąż to nosi na stół lub trzyma, nie ma szans jedną ręka trzymać patelni i wykłądac. Mam też dwie ceramiczne ale do wyrzucenia, tymi to jestem najbardziej rozczarowna, po pół roku nie nadają się do użytku. Drugi raz nie kupie.

Myślałam o żeliwnej ale przeczytałąm, ze cieżka, długo sie nagrzewa ale poza tym super, to podobna mam z Berghoffa. Chce coś lekkiego do naleśników i taką drugą uniwersalną. Czego używacie?

Frażka

 

 

Grażka

Życie jest lekkie, łatwe i przyjemne.