Forum Jakie tematy w newsletterze?
Alu , będziemy układać wspólnie, ale niech poprawia te pisownie polskich liter, bo mnie to wkurza.
Gabrysiu - zapraszam http://www.przepisownia.pl/content/kokolidek-odpowiada?page=page=4#comment-41078
ułożymy wspólnie , jeżeli wytrzymasz miesiąc, to gwarantuję Ci 8 kg mniej
Dziękujęmy Mixi za Twoją pomoc, ale mnie chodzilo raczej o takie ułożenie przepisów, które juz w książce są, żeby to wlaśnie one utworzyły tygodniowe menu na każdy dzień. W książce są pogrupowane śniadania, obiady, kolacje itd.:)
Każda podpowiedź jest bardzo wartościowa, ale musicie wziąć pod uwagę, że newslettery planowane są z bardzo dużym wyprzedzeniem, chodzi o przepisy i tematy.
Dietetyczne przepisy są niejednoznacznym tematem, gdyż generalnie nie propagujemy konkretnej diety, możemy wspierać lekkie przepisy, a takie są w planach przyszłych newsletterów.
Pamiętajcie, że bierzemy też pod uwagę wyniki naszej ankiety newsletterowej, jeżeli chodzi o tematy.
Mixi, działaj!
Dziękujemy za podpowiedzi
No właśnie chyba cisza ??? a teraz na wiosnę przydałoby się kilka dietetycznych przepisów
Magi1 , ja ten wniosek o menu dietetyczne sformułowałam już rok temu , prawie. Czy coś wokół tego słychać? Może Mixi nam coś szepnie?;)
Super pomysł z tym menu odchudzanie, myślę że wiele osób skorzysta po zimie zawsze jest kilka kilogramów do zgubienia albo ma się ochotę jeść lżejsze posiłki i zdrowsze
Dziękuje Mixi, myślę, że wiele osób skorzystałoby z takiego dietetycznego tygodniowego menu.
Przekazujemy Specjaliście ds. Przepisów
Czy można byłoby na podstawie dostępnych książek opracować całodzienne tygodniowe menu dla odchudzających się, np dieta 1200 - 1400 kcal? Książka "lekka kuchnia" jest dobra, ale trzeba sporo czasu poświęcić, żeby ułożyć takie codzienne menu. Myślę, że skorzystanie z porad fachowca - dietetyka wielu osobom ułatwiłoby prawidłowe odżywianie i było jeszcze jednym argumentem do kupna thermomixa. A może pokusić się o nową książeczkę zawierającą tak właśnie ułożone przepisy dla chcących się odchudzić? Co o tym sądzicie ?
Brakuje wskazówek, może jak wykorzystać resztki po obiedzie itp.
Ja po wyjęciu ciasta drożdżowego z naczynia na parę sekund włączam maksymalne obroty - resztki ciasta spod noży zostają wyrzucone na ścianki naczynia, potem znacznie łatwiej je zgarnąć kopystką. Noże myję w letniej wodzie małą, sztywną szczoteczką do butelek.
Fantastyczna porada
przeczytalam, ze tu mozna umieszczac porady techniczne. najbardziej nie lubie myc naczynia i nozy po ciescie drozdzowym. doszlam do wniosku, ze najlepiej , po wyjeciu nozy, oczyscic je pod biezaca najpierw zimna woda dosyc sztywnym pedzelkiem ( 2 cm szeroki ) . w ten sposob oczyscimy je dokladnie.pozniej mozna wymyc je ciepla woda. goraca woda moglaby utwardzic ciasto. naczynie TM oblewam woda i dokladnie usuwam resztki ciasta recznikiem papierowym. dopiero potem myje dokladnie. w ten sposob unikam zabrudzenia myjki czy gabki. moze ktos ma lepszy sposob , ja stosuje te i jestem zadowolona;)
może coś na temat zdrowego odżywiania i jakiś przepis dnia :D
np.jak szybko wyjąć ciasto z gara
i jak obrać nóż cały oblepiony
albo co zrobić by potrawy się nie przypalały
chodzi o sztuczki kruczki
których w instrukcji nie ma
a są bardzo przydatne
Jakie tematy można zamieścić w newsletterze?