Forum omlet
dziękuję bardzo wypróbuję
Mixi, dziekuję za link
Agnieszko ten przepis polecany przez Mixi robiłam kilka dni temu z zieloną fasolką Robiłam dokładnie wg przepisu; smak inny ale też pyszny Polecam
Pamiętajcie, że udzielanie rad nie jest obowiązkiem i warto się nimi dzielić w uprzejmy sposób.
Agnieszko, wydaje mi się, że jako początkująca potrzebujesz wyjątkowego wsparcia. Frittaty na Varomie są przepyszne, mogepolecić Ci jeszcze przepis:
Może powinnyśmy przyjąć taką zasadę, że jak jesteśmy przemęczone albo "wkurzone" to nie udzielamy się na forum, coby nie narobić "bigosu"? Bo myślę sobie, że jak niektórym emocje opadną i ciśnienie się ustabilizuje, to czytając swoje wcześniejsze wpisy obleją się rumieńcem... Pozdrawiam i życzę więcej uśmiechu i dystansu do siebie samych i całej reszty... Chyba na dziś skończę ten przegląd zaległości... Szukałam "plastra miodu" na swoje smuteczki ale nie znalazłam Pójdę obejrzeć coś w tv, może coś znajdę co da się oglądać...
Elu nie martw się temat zamkniety
Ooo, kolejny wątek w którym aż kipi od "uprzejmości"... Dziewczyny czy ta pogoda ma na Was taki wpływ? Czy jakaś faza Księżyca? Co się dzieje??? Miałam nadzieję, że mając nareszcie wolny wieczór od kilkunastu dni, przeszukam wątki, poczytam i nacieszę się Wami i tą atmosferą Przepisowni Ale zamiast tego czytam jakieś złośliwości, cięte riposty... A tyle ostatnio nowych ludzi zaprosiłam na Przepisownię i na nasze forum, tłumacząc że tak jak tu to nie ma chyba nigdzie... A teraz to mi głupio, bo niektórzy pomyślą że kłamałam i ich tylko naciągałam
Fajnie ,że Ci się udało Agnieszko ! Krok po kroku i dojdziesz do perfekcji
Agnieszko, Ala (Kokolidek) ma rację. Musisz się nauczyć poprawnie nazywać poszczególne części składowe Thermomixa - poczytać dokładnie instrukcję obsługi, szczególnie stronę 10 i 11. Nie żadne oj tam, oj, tam. Inaczej nie będziesz rozumiała naszych tłumaczeń i będziesz się niepotrzebnie obrażać.
a kto się obraził??Gabrysia powiem krótko widze że krytykujesz każdą moją wypowiedź,nie musisz przypominac mi ze mam czytac bo już to przerabiałam,prosze cie jeśli ni echcesz mi pomóc to nie krytykuj,tak wogóle jestem tu krótko i naprawdę spowodowałaś moje niesmaczne podejscie do forum rozumie ze jestes lepsza ale nie najlepsza bo masz dłużej TM,to nie o to chodzi...a naprawdę są na tym forum kobiety które mi pomagają,są naprawdę bardzo miłe i chca pomóc nie krytykować,i bardzo mi miło że udzielają mi fachowej pomocy,jeśli jestes uprzedzona do mnie to proszę nie wchodzmy sobie w drogę,a z Alą nie dogadałysmy sie i tyle ja jej po swojemu a ona po swojemu ale na szczescie udało się ,Monis dziękuję prawie jak wrzuciłas to ja już robiłam :D
Agnieszko tak wygląda TM31 złożony ze wszystkich części. Pod pokrywką Varomy znajduje się tzw. Varoma wkład i na niego dajesz papier Podczas robienia omletu tak powinien być złożony Twój TM
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." /> Daj znać czy dobrze Ci wyjaśniłam i czy wszystko teraz wiesz " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." />
PAMIĘTAJ ! PAPIER NA ŚRODKOWY WKŁAD
Agnieszko, Ala (Kokolidek) ma rację. Musisz się nauczyć poprawnie nazywać poszczególne części składowe Thermomixa - poczytać dokładnie instrukcję obsługi, szczególnie stronę 10 i 11. Nie żadne oj tam, oj, tam. Inaczej nie będziesz rozumiała naszych tłumaczeń i będziesz się niepotrzebnie obrażać.
no to to ci napisąłam(no może troszke inaczej nazwalam)a ty mi piszesz ze nie ma misy oj tam oj tam prosiłam tylko żeby nie pisac aga nic po za tym,w podpisie moim jest ksywka.dobra dziękuje za dobre checi pozdrawiam
A gdzie tu nierwy? Po prostu nie wiem jak się do Ciebie zwracać, bo rzuciło mi się w oczy, że nie po nicku, a co do imienia to nie pamiętam jaka forma jest dopuszczalna.
Proponuję przeczytać instrukcję obsługi, bo same chęci pomocy z naszej strony nie wystarczą, jeżeli nie będziesz rozumiała co się do Ciebie mówi (pisze). Na pokrywę ustawiasz jedną część Varomy, a na nią drugą i na to papier)
Pokrywa to to coś czym się miskę zakrywa. " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" />
czemu odrazu z nerwami,podobno po to jest to forum jesli ktos pyta to pomagacie ,widzę że jest z tym problem to dziekuję nie ma tematu
jestem poczatkująca chodzi mi o ta miskę,naczynie,dzbanek nie wiem jak już to nazwać gdzie sie miksuje,ma klapkę ktorą trzeba zamknąć,bo podobno nie ruszy bez tego i stad moje pytanie,kładę 2 podstawkę z varomy na nia papier i potem przykryc ta przeżroczysta ja to tak rozumie
Kobieto - Varoma ma trzy części, ale tam nie ma miski. Papier kładziesz na tę górną część, która jest pod pokrywą.
aha i ta niska podstawke kladę na miskę z wodą?tak :)i mam przykryc ta przezroczystą?
Papier do pieczenia zmoczyć, zgnieść w kulę, rozprostować i strząsnąć nadmiar wody. Papier ułożyć w górnej części przystawki Varoma (nie w tej głębokiej), pozostawiając boczne otwory niezakryte.
Po "upieczeniu" frittatę przełożyć na talerz papierem do góry, papier zdjąć.
kokolidek,dziekuje powiedz mi jeszcze czy ten papier mam wyłozyć na ta niższa podstawkę varomy?bo jest głeboka,płaska,i pokrywka?a co z tym papierem?nie rozumie w w odzie zmoczyć?da się?to tak zrobic?
Wrzuć ser pokrojony na mniejsze kawałaki i rozdrabniaj 10 s/obr.10,
dołóż jajka i mleko i 1 min/obr. 4
Smacznego.
http://www.przepisownia.pl/przepisy/frittata-na-varomie/447472 chce zrobic jutro ale nie wiem ile mieszać i jak pomóżcie
dziewczyny ile dokładnie mieszac?