Forum Co to znaczy rozdrobnić przy pomocy kopystki

Rozszerz wyszukiwanie
Filtry

  • Aktywność
  • Data

Anuluj
Wyników na stronę:

14 odpowiedzi | Ostatni wpis

Dziewczyny, czy nie przesadzacie z tym wyjasnianiem? To już było wyjaśnione! Wink Czytajcie daty wpisów.

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"


Kopystka służy do mieszania przez otwór w pokrywie w trakcie wykonywania potraw. Ogranicznik który posiada kopystka chroni ją przed uszkodzeniem przez noże.


To znaczy, ze trzeba kopystke umieści w otworze pokrywy i mieszać produkty, zgarniajac je ze  ścianek naczynia miksujacego. Kopystka ma kolnierz, który jest zabezpieczeniem przed jej zniszczeniem, gdyby dostała sie do noży. mm                                         


wymieszac za pomoca kopystki to znaczy kopystke po zamknieciu pokrywy Tm wlozyc do naczynia miksujacego i delikatnie mieszac w trakcie pracy termomixu


To znaczy że po włożeniu do naczynia  wszystkich składników zamykamy pokrywę i  w otworze pokrywy umieszczamy kopystkę , uruchamiamy TM i mieszamy składniki w trakcie wykonywania potrawy.


   W trakcie działania thermomixa nie możemy nic wkładać do naczynia miksującego. Wyjątek stanowi właśnie kopystka, która mając "kołnierz" nie pozwala dotykać do noży a mimi to pomaga w zgarnianiu składników ze ścianek naczynia. 


Czekam na relację. Bigsmile

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"


Dziękuje gabi49 za swietną odpowiedz. Co prawda prezentacje mialam ale nie zostalo mi wytlumaczone to okreslenie. teraz sprobuje na nowo zrobic lody:)

Dziękuje raz jeszcze


Ewa, przy pomocy kopystki to znaczy, że kolejno: do naczynia wkładasz lody lub inne składniki, zamykasz pokrywę, a do otworu w pokrywie wkładasz kopystkę. Uruchamiasz TM i kopystką "pomagasz" popychając zawartość w naczyniu. Nie obawiaj się, kopystka jest tak skonstuowana, że nic się nie stanie. Ona nie dotyka noży bo ma tę obręcz na której zatrzymuje sie w otworze poktywy. Kolejność czynności jest bardzo ważna.Takie informacje powinna Ci przekazac Pr zedstawicielka  na  porezentacji.  Dobrze też skorzystać z warsztatów dla nowych klientów. Warsztaty kulinarne są co miesiąc w każdym okręgu. Możesz to sprawdzić na stronie www.vorwerk.pl  Bigsmile

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"


Jaki to przepis? Z której książki?

Pozdrawiam Mixi


Albo obroty 8 albo obroty 9 jednakże jakoś mi niewychodzi tak, mi to zmieli że masakra wychodzi jakas płynna, i dlatego myslalam co ja tu zle robie ....a w przepisie pisze rozdrobnic zamarzniete przy pomocy kopystki... jednakże nie wiem co się przez to rozumie


Ewa, z jakiego przepisu robiłaś te lody?  Zazwyczaj rozdrabniamy lody na obr.8 i to powinny być włożone w kawałkach, a nie jedna bryła. Smile

GaBi

"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"


Witam wszystkich forumowiczów, mam pytanie które spędza mi sen z powiek. Robiłąm lody w thermomixie i po dokladnym zamrozeniu nalezy je przy pomocy kopystki rozdrobnić 9s/obr.9 co to dokladnie znaczy, poniewaz po tych 9 sekundach zazwyczaj wychodzi mi praktycznie płyn

 

Bardzo proszę o podpowiedz