Forum Rabarbar i....
Zgadza sie, surowy, jak pisze Ela. A oto przepis:
http://przepisownia.pl/przepisy/szybkie-ciasto-z-czeresniami-na-ostatnia-chwile/443350 Dodasz rabarbar, zamiast czeresni.
Jak ktoś potrzebuje szybko ciasto, bo goście jadą, to gorąco polecam. Zimą robiłam z jabłkami i też było pycha. Zwłaszcza, że to ciasto piekę zawsze na ostatnią chwilę i jak wyjmuję ciepłe przy gościach, to rozpływa się w gębie Można podać z lodami albo sosem.
Uwielbiam rabarbar :D a zwłaszcza kompot jest bomba :D :D :D ciacho też pyszne :D :D dzisiaj widziałam już rabarbar na ryneczku, kupię w następnym tygodniu na ciacho - teraz kupiłam i gotuję kompocik :D :D :D :D
Ale narobiłyście mi smaka...chyba całą noc będe przełykać ślinke
nie wiedziałam, że rabarbar ma tyle witamin A, C i E oraz magnez, potas, sód, żelazo, wapń. Ostatnie badania dowodzą, iż rabarbar pod wpływem wysokiej temperatury, jakiej jest poddawany w trakcie pieczenia, nabiera właściwości przeciwnowotworowych. Wysoka zawartość polifenoli, które uwalniają się pod wpływem wysokiej temperatury, chroni organizm przed rozwojem komórek rakowych.
Elu napewno wypróbuje twój przepis na ciasto rabarbarowe tylko muszę skombinować rabarbar bo nie mam swojego w ogródku :( dzisiaj zrobiłam akcje w zakładzie to może jakaś koleżanka mi przyniesie na jutro a w ostateczności kupie w Lidlu jest malinowy
Haniu wstawiłam swój przepis na ciasto z rabarbarem, właśnie skończyłam się nim opychać wbrew wszystkim zasadom Ale było takie pyszne, że nie żałuję
:DDzięki :D
w ostatnim numerze newslettera jest przepis na ciastka z rabarbarem :) wypróbowałam pycha
:Ddzięki za pomoc
Zgadza sie, surowy, jak pisze Ela. A oto przepis:
http://przepisownia.pl/przepisy/szybkie-ciasto-z-czeresniami-na-ostatnia-chwile/443350 Dodasz rabarbar, zamiast czeresni.
:DGrażynko jesteś jak błyskawica .Dziękuję
:DDziewczyny dzięki za pomoc ,a może jakiś prosty przepis wrzucicie?
Haniu ciasta z rabarbarem są pyszne U nas często jest ciasto kruche i drożdżowe, a Ela już wszystko wytłumaczyła Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego
Dzięki Elu :D Ja nigdy nie używałam rabarbaru ,nawet na kompot ,bo poprostu go nie lubię ,ale w tym roku moi panowie mówią że by pojedli więc muszę mieć jakąś wiedzę
Haniu ja rabarbaru nie gotuję, tylko surowy dodaję do ciasta; wszystko jedno jakiego: drożdżowego, kruchego czy biszkoptu... Starannie myję, suszę, obieram z "łyka" i kroję na 2-3 cm kawałki
:DWitam mam kłopot chciałam upiec ciasto z rabarbarem , :(( ale nie wiem ,czy mam dodać surowy :(( Czy gotowany W tym temacie jestem niemota i proszę o pomoc :D :D