Veroniczko, kupiłam arbuza kierując się Twoimi radami. Właśnie go rozkroiłam. Jest soczysty, czerwieniutki i słodki. Dzięki. Wcale nie było mi łatwo rozróżnić, który będzie dobry, ale wykorzystałam ten szczegół przyżólkniętej skórki od strony,na której leżał. Strzał w 10!
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Moniko kolejny raz dostałam oczopląsu :D Wspaniałe są te smakołyki
Veroniko zazdroszczę Ci,że możesz kupować warzywa od gospodarza. ja kupuję na ryneczku lub w Lidlu i nie znam pochodzenia tych warzyw ale wykorzystałam Twoją naukę i kupiłam sobie arbuz
Veroniczko, dzięki wielkie za fachowe rady arbuzowe. Myślę, że przydadzą się też innym. Ja skopiowałam do swoich przepisów. Tutaj , na forum zagubią się, a są cenne. Dzięki raz jeszcze.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Nie ma za co, jak sie przyda, to sie ciesze :bigsmile: Mnie nauczyl tego wlasnie gospodarz ;) Kiedys tez nie wiedzialam na co patrzec, jak wybierac, i czasem wybralam..... kota w worku J) Teraz juz wiem
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Monis, Ty masz niewyczerpany repertuar. Dech zapiera. Chciałoby się wszystko umiec zrobić. Veronika to Artystka kulinarna. Ona wszystko potrafi, ale mam prozaiczną prośbę. Veroniczko , powiedz jak poznać w sklepie dojrzały i słodki arbuz, który nie jest przecięty.? Pukać, wąchać , gdzie? Nie mam pojęcia i czasami kupię taki blady , malo słodki.
Gabrysiu, ja zawsze czekam na okres arbuza, nie kupuje nigdy zawczasu. Nie kupuje tez w sklepie, a u gospodarza, wtedy wiem, co jem i nigdy sie nie zawiode Dobrego dojrzalego arbuza rozpoznasz po kilku szczegòlach. Patrz na skòrke, ktòra miala kontakt z ziemia. Musi miec kolor zòlty, kremowy. Jesli jest zielone lub biale, znaczy, ze arbuz zostal zerwany za wczesnie. Druga rzecz - pukasz w arbuza - jesli dzwiek jest gluchy, znaczy, ze arbuz jest gotowy, soczysty. Arbuz jest owocem zlozonym w 92% z wody. Wiec zdrowy, dojrzaly owoc jest ciezszy od niedojrzalego. Trzecia rzecz, to patrzec na ogonek, badz miejsce po nim ;) Ogonek nie moze byc suchy. jesli zas w tym miejscu widac, ze wychodzi sok, arbuz bedzie szczegòlnie soczysty i slodki. Ogòlnie nie moze miec "pokiereszowanej" skòrki, a zòltawe plamki swiadcza dobrze o nim Na koniec zas dodam Ci Gabrysiu, ze wybrac dojrzalego, zdrowego i soczystego arbuza, wcale nie jest latwo. Melona zas, jesli by Ci bylo kiedy potrzeba, poznasz tez po ogonku, ale go wachasz - musi miec ladny, zdrowy zapach. Tez sie puka, jak z arbuzem. Dzwiek gluchy, ale nie "pusty" ! Opròcz tego, przyciskasz palcami drugi koniec owocu, ten bez ogonka. Musi byc elastyczne, ale nie za miekkie. Dobrego poszukiwania
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Monis, Ty masz niewyczerpany repertuar. Dech zapiera. Chciałoby się wszystko umiec zrobić. Veronika to Artystka kulinarna. Ona wszystko potrafi, ale mam prozaiczną prośbę. Veroniczko , powiedz jak poznać w sklepie dojrzały i słodki arbuz, który nie jest przecięty.? Pukać, wąchać , gdzie? Nie mam pojęcia i czasami kupię taki blady , malo słodki.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Oj, zaskoczylas mnie kochanie juz nie raz Ze z tego wszystkiego nawet nie odpowiedzialam, bo zabraklo mi jezyka w gebie :D :D :D ;) Bardzo doceniam Monis ten kawal dobrej roboty, ktòry odwalasz dla nas Swojska, ladna i kochana kobietka z Ciebie I za to wlasnie Cie lubie
Dziękuje Kochana ,Ty dla mnie też jesteś Swojska,ładna ,energiczna ,kochana i najważniejsze Szczera - a to bardzo sobie cenie w ludziach.
Oj, zaskoczylas mnie kochanie juz nie raz Ze z tego wszystkiego nawet nie odpowiedzialam, bo zabraklo mi jezyka w gebie :D :D :D ;) Bardzo doceniam Monis ten kawal dobrej roboty, ktòry odwalasz dla nas Swojska, ladna i kochana kobietka z Ciebie I za to wlasnie Cie lubie
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Swietne rzeczy, zawsze cos wygrzebiesz kobietko Modelowanie znam, bo robilam juz wiele razy, ziemniaczki tez , pycha :) Mòj maz najlepiej lubi z boczkiem. A te cale glizdy, to robilam 2 lata temu, na imprezke dla mojej còrki ;) Prosty i obrzydliwy deserek, w sam raz na Halloween
Verciu, Ciebie niczym się nie da zaskoczyć - musze dobrze pomyśleć co by tu znależć ...
Swietne rzeczy, zawsze cos wygrzebiesz kobietko Modelowanie znam, bo robilam juz wiele razy, ziemniaczki tez , pycha :) Mòj maz najlepiej lubi z boczkiem. A te cale glizdy, to robilam 2 lata temu, na imprezke dla mojej còrki ;) Prosty i obrzydliwy deserek, w sam raz na Halloween
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
" height="19" width="19" />Świetny a szczególnie jak się ma w domu za "dużego" pana, który twierdzi ,że koszule mu się "kurczą" " height="19" width="19" />
Bardzo mi się ta sztuka podoba, ale nie będę się już jej uczyć. Pocieszę oczy przepięknymi zdjęciami, a zrobię coś łatwego, np. różyczkę ze skórki pomidorka.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Moniko, a może tak rzucisz cena tych nartzędzi? To sa dla profesjonalistów. Nam wystarczy mały, krótki nożyk, ale akurat takiego tutaj nie widzę. Carving to wielka sztuka!
Moniko, a może tak rzucisz cena tych nartzędzi? To sa dla profesjonalistów. Nam wystarczy mały, krótki nożyk, ale akurat takiego tutaj nie widzę. Carving to wielka sztuka!
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Ala kombinuje jak go podprowadzić i umieścić sobie w avatarku " height="19" width="19" />
Moniko - szacun ogromny, bo dotychczas nikt nie skojarzył "kokolidka" z krokodylkiem, a funkcjonuję pod tym nickiem już trochę. "Kokolidek" (oczywiście chodziło o krokodylka - była kiedyś taka bajka dla dzieci) to była ulubiona zabawka mojej córki w czasach, kiedy miała 2 - 3 latka. " height="19" width="19" />
Wpisy:
Magi śliczne te małe dzieła sztuki ;o)
;o)
Wpisy:
Alu na pierwszych zdjeciach sa tace :D na pozostalych pudelko na winko
ogolnie nazywam je pudeleczkami. Grazynko dziekuje :D Verciu kochana dzieki :D
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Wpisy:
Wpisy:
Piekne, moge potwierdzic na 100%, bo mam jedno takie dzielo sztuki w domu
:bigsmile: Sliczne
![Love](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/love.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Wpisy:
Marzenko - słodkie
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" /> A czy na pierwszym zdjęciu to pudełaka? bo mnie to wygląda na tace![:)](http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/smile.png)
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
Wpisy:
Dziekuje Monisiu
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Wpisy:
Wpisy:
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Wpisy:
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Wpisy:
Ciesze sie Kobietki, ze moglam pomòc
![Love](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/love.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Wpisy:
Veroniczko, kupiłam arbuza kierując się Twoimi radami. Właśnie go rozkroiłam. Jest soczysty, czerwieniutki i słodki. Dzięki.
Wcale nie było mi łatwo rozróżnić, który będzie dobry, ale wykorzystałam ten szczegół przyżólkniętej skórki od strony,na której leżał. Strzał w 10!
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wpisy:
Wpisy:
Veroniko zazdroszczę Ci,że możesz kupować warzywa od gospodarza. ja kupuję na ryneczku lub w Lidlu i nie znam pochodzenia tych warzyw
ale wykorzystałam Twoją naukę i kupiłam sobie arbuz
![Love](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/love.png)
Wpisy:
Nie ma za co Gabrysiu, przekaze gospodarzowi, to sie ucieszy, ze jego nauka za granice poszla
![Wink](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/wink.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Wpisy:
Veroniczko, dzięki wielkie za fachowe rady arbuzowe. Myślę, że przydadzą się też innym. Ja skopiowałam do swoich przepisów. Tutaj , na forum zagubią się, a są cenne. Dzięki raz jeszcze.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wpisy:
Nie ma za co, jak sie przyda, to sie ciesze
:bigsmile: Mnie nauczyl tego wlasnie gospodarz
;) Kiedys tez nie wiedzialam na co patrzec, jak wybierac, i czasem wybralam..... kota w worku
J) Teraz juz wiem
![Wink](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/wink.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Wpisy:
Moniczko ale piękne
tak podane do stołu zachwyci każdego
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Verciu dzięki mi się te porady też przydadzą, teraz często pałaszujemy arbuzy
ja najbardziej lubię takiego schłodzonego w lodówce
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Wpisy:
Alez piekne te potrawy
Nowe pomysly, Monis
Dzieki
Dobrze, ze nie umiemy robic wszystkiego, bo byloby nudno
A tak jest zawsze cos ciekawego do nauki
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Wpisy:
Gabrysiu, ja zawsze czekam na okres arbuza, nie kupuje nigdy zawczasu. Nie kupuje tez w sklepie, a u gospodarza, wtedy wiem, co jem i nigdy sie nie zawiode
Dobrego dojrzalego arbuza rozpoznasz po kilku szczegòlach. Patrz na skòrke, ktòra miala kontakt z ziemia. Musi miec kolor zòlty, kremowy. Jesli jest zielone lub biale, znaczy, ze arbuz zostal zerwany za wczesnie. Druga rzecz - pukasz w arbuza - jesli dzwiek jest gluchy, znaczy, ze arbuz jest gotowy, soczysty. Arbuz jest owocem zlozonym w 92% z wody. Wiec zdrowy, dojrzaly owoc jest ciezszy od niedojrzalego. Trzecia rzecz, to patrzec na ogonek, badz miejsce po nim ;) Ogonek nie moze byc suchy. jesli zas w tym miejscu widac, ze wychodzi sok, arbuz bedzie szczegòlnie soczysty i slodki. Ogòlnie nie moze miec "pokiereszowanej" skòrki, a zòltawe plamki swiadcza dobrze o nim
Na koniec zas dodam Ci Gabrysiu, ze wybrac dojrzalego, zdrowego i soczystego arbuza, wcale nie jest latwo. Melona zas, jesli by Ci bylo kiedy potrzeba, poznasz tez po ogonku, ale go wachasz - musi miec ladny, zdrowy zapach. Tez sie puka, jak z arbuzem. Dzwiek gluchy, ale nie "pusty" ! Opròcz tego, przyciskasz palcami drugi koniec owocu, ten bez ogonka. Musi byc elastyczne, ale nie za miekkie. Dobrego poszukiwania
![Love](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/love.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Wpisy:
Wpisy:
Wpisy:
Wpisy:
Wpisy:
Monis, Ty masz niewyczerpany repertuar.
Dech zapiera. Chciałoby się wszystko umiec zrobić.
Veronika to Artystka kulinarna. Ona wszystko potrafi, ale mam prozaiczną prośbę. Veroniczko , powiedz jak poznać w sklepie dojrzały i słodki arbuz, który nie jest przecięty.? Pukać, wąchać , gdzie? Nie mam pojęcia i czasami kupię taki blady , malo słodki. ![Puzzled](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/puzzled.png)
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wpisy:
Bardzo mi sie podobaja te choineczki :Ddzieki Monisku :D
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Wpisy:
Wpisy:
Wpisy:
Wpisy:
Wpisy:
Wpisy:
Wpisy:
Oj, zaskoczylas mnie kochanie juz nie raz
Ze z tego wszystkiego nawet nie odpowiedzialam, bo zabraklo mi jezyka w gebie :D :D :D
;) Bardzo doceniam Monis ten kawal dobrej roboty, ktòry odwalasz dla nas
Swojska, ladna i kochana kobietka z Ciebie
I za to wlasnie Cie lubie
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Wpisy:
Wpisy:
Super :D
:D
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Wpisy:
Swietne rzeczy, zawsze cos wygrzebiesz kobietko
Modelowanie znam, bo robilam juz wiele razy, ziemniaczki tez , pycha :) Mòj maz najlepiej lubi z boczkiem. A te cale glizdy, to robilam 2 lata temu, na imprezke dla mojej còrki
;) Prosty i obrzydliwy deserek, w sam raz na Halloween
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Wpisy:
Wpisy:
Wpisy:
Wpisy:
Wpisy:
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wpisy:
Moniczko - dziękuję za dedykację
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" />
Kokolidki - czadowe
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" /> Czego to ludzie nie wymyślą
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" /> Podziwiam
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" />
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
Wpisy:
Bardzo mi się ta sztuka podoba, ale nie będę się już jej uczyć. Pocieszę oczy przepięknymi zdjęciami, a zrobię coś łatwego, np. różyczkę ze skórki pomidorka.![Wink](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/wink.png)
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wpisy:
Taki mały zestaw kosztuje 74,00 zł
Ten nożyk poniżej kosztuje 50,00 zł
Wpisy:
Moich niejadków nic nie ruszy, nawet taki niedźwiadek. Mnie -owszem.![Wink](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/wink.png)
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wpisy:
Moniko, a może tak rzucisz cena tych nartzędzi? To sa dla profesjonalistów. Nam wystarczy mały, krótki nożyk, ale akurat takiego tutaj nie widzę. Carving to wielka sztuka!
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wpisy:
Wpisy:
Wpisy:
Dziewczyny, jesteście nie do pokonania!
Moniko, te dania z ryżowymi miśkami rewelacyjne.
kOKOLIDEK z ogórków - genialny!!!!
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wpisy:
Wpisy: