Ale jaja :D :D :D Swietny pomysl, Minis Jestes niesamowita kobietko I popieram, ze te najprostsze sa najlepsze, bo i ladne estetycznie, i w zasiegu kazdej reki, i kieszeni :bigsmile: Lubie i ja z bulka, tyle ze nie moge. Ze wzgledu na moje dolegliwosci, robie jak Ala - ugotowane i z oliwa, i sokiem cytrynowym :) Wczoraj chorowalam caly dzien, niech to diabli J) Zjadlam kawaleczek czegos, czego nie powinnam Chyba kupie sobie na rynku nowy zoladek i rozwiaze problem
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Moniko - dzięki, super pomysł wynalazłaś Ja co prawda bez ziemniaków, ale z kalafiorem polanym oliwą i będzie pysznie i ładnie (aż szkoda będzie jeść )
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
Alu, nie wiem w/g jakiego przepisu piekła Ela. Ja mogę Ci polecić bardzo smaczne i łatwe, wielokrotnie wypróbowane przez mnie "jagodzianki" .Tutaj link do nich:
Sliczny Plote Moniczko, ròzne, ale przepis podal kiedys inny uzytkownik, a ja zrobilam po swojemu pòzniej ;) Wyplatam, jak mam czas i mi sie nudzi, wiec od czasu do czasu, ale plote ròzniaste za to :D :D ;) Fajna zabawa
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Moniko, następnym razem schowam gdzieś jedną na poniedziałek, specjalnie dla Ciebie A tak naprawdę to w sobotę, jeszcze ciepłe "wyszły" prawie wszystkie Prawie -bo schowałam po jednej sztuce do niezielnej, porannej kawy
U nas truskawki też były po 5,50 Kupiłam 2 kg: część na sorbet, część na napój z miętą i limonką :D A te najładniejsze i twarde do bułeczek drożdżowych I po truskawkach :D W środę kupię następne. Ja kupuję od lat u tego samego chłopa na targu i czekam cierpliwie aż będą u niego, bo są sprawdzone; nie szkodzą :D
Moniczko pysznosci :D ja kupilam wczoraj truskawki po 5,50 smaczne, ale potem bolal mnie brzuch, chyba daja duzo nawozow a tak lubie truskawki. Nastepnym razem zrobie koktajl z dodatkiem maslanki lub jogurtu. Moze zrobie tez dzemik :D
Dziewczyny, makaron trzeba troszke podgotowac, polecam :) Mozna dac i surowy, ale efekt nie zawsze wychodzi jak nalezy. Czasem za bardzo sie wysusza, czasem nie dopiecze do konca, a sery sa juz podpieczone.... Najlepiej wrzucic do wrzacej wody na chwilke, aby lekko zmiekl, ale nia moze byc za miekki, bo w piekarniku wyjdzie ciapa potem. Ma sie trzymac "na nogach" po podgotowaniu . Robie zawsze w ten sposòb, choc potrzeba troche wiecej czasu, ale za to wynik jest taki jaki chce, i nie ma przykrych niespodzianek
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Moniczko, to zapiekany makaron z ragù. Ukladasz makaron, zalewasz wszystko sosem ragù, posypujesz mozzarella i parmezanem, i do piekarnika. Danie jest bardzo smaczne
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Jadłam cannelloni z mięsem mielonym pod beszamelem, ale w takiej postaci nie próbowałam Jak myślicie czy ta forma podania będzie smaczna ? To jest chyba jakaś forma gulaszu...tak tylko myśle...
Alu , dzięki za podrzucony link do tematu octu jabłkowego, który to artykuł potwierdził mój cel - usprawnienie przemiany materii. Tak, ja się lubię taką jaka jestem, bo muszę tak sobie tłumaczyć brak efektów w zmniejszeniu wagi. Nie oznacza to wcale, że się napycham bez umiaru. Cały czas kontroluję to co jem, przeczytałam i stosowałam mnóstwo diet odchudzających w swoim dość długim życiu , ale moja waga nie chce się zatrzymać na stałe i bezpowrotnie. Ciągle muszę wprowadzać nowe ograniczenia, a teraz szczególnie takie, które poprawiają przemianę materii.;)
Alu - ten wątek powinien być jednak w temacie DIETY i tam się z nim przeniosę.
Marzenko - cudowne mufinki, ślinka leci. Przynajmniej wzrok można nacieszyć, jak nie można takich pyszności jeść :D :D :D
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
:)Zaglądam tu i oczom nie wierzę . Takie cudeńka aż oczy bolą ,tak wytrzeszczyłam .Alu wielkie dzięki za marynaty i sposoby gotowania mięsa .Napewno wykorzystam . Już sobie przekopiowałam ,żeby byly pod ręką :D :D
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Ja też używam własnego octu jabłkowego, ostatnio więcej. Zdradzę, że piję codziennie dla poprawy metabolizmu. W/g rady mojej Teściowj, która rzeczywiście przy jego pomocy zrzuciła kilka kilogramów, piję miksturkę: pół szklanki wody ciepłej, 2 łyżecczki miodu, 4 łyżeczki octu jabłkowego. Wypijam po obiadku. To całkiem dobry napój i ponoc zdrowy (medycena naturalna). nie wiem, co na to Ala?
No cóż - czuję się wywołana do tablicy :D
Warto jednak pamiętać, że nie można raczyć się octem jabłkowym bez ograniczeń, bo można sobie podrażnić śluzówkę żołądka i doprowadzić do powstania wrzodów. osoby z wrażliwym żołądkiem
Ja bym się nie odważyla pić, ale używam do polania warzyw, bo zawsze polewam warzywa oliwą, do której dodaję albo sok z cytryny albo ocet jabłkowy.
Gabrysiu - chyba jednak zdrowiej jest zmienić sposób odżywiania. (ale czytałam gdzieś, że Ty się nie odchudzasz, bo lubisz siebie w takiej postaci jak jest)
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
No to masz bardzo zdolną "synową" takie zdolności ma się we krwi od urodzenia, co prawda można się wielu rzeczy nauczyć ale trzeba mieć tzw. smykałkę :D
Tak tylko zapytałam Reniferki, pająki, pszczółki i sówki znam i jadłam Takie cudeńka wyczarowała narzeczona mojego najstarszego syna na święta Bożego Narodzenia Zdolna dziewczyna i lubi to robić
Hehehehe Eluniu no czasami mi sie uda coś wyczarować, ale niestety to nie moje dzieła ale myslę, że wszystko jest do nadrobienia dekoracje - inspiracje
Elu, Ty jesteś zapobiegliwa.. Ja też używam własnego octu jabłkowego, ostatnio więcej. Zdradzę, że piję codziennie dla poprawy metabolizmu. W/g rady mojej Teściowej, która rzeczywiście przy jego pomocy zrzuciła kilka kilogramów, piję miksturkę: pół szklanki wody ciepłej, 2 łyżecczki miodu, 4 łyżeczki octu jabłkowego. Wypijam po obiadku. To całkiem dobry napój i ponoc zdrowy (medycena naturalna). nie wiem, co na to Ala?
Ocet już mam ku końcowi, może jeszcze udostępni mi coś Teściowa. Ale za nie długo będą papierówki więc i ocet się zrobi. Ważne , żeby owoce nie były pryskane. Lepsze w nich robaki niz chemia. tak mawiał mój Ś.P. Teść.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wpisy:
Ale jaja :D :D :D Swietny pomysl, Minis Jestes niesamowita kobietko I popieram, ze te najprostsze sa najlepsze, bo i ladne estetycznie, i w zasiegu kazdej reki, i kieszeni :bigsmile: Lubie i ja z bulka, tyle ze nie moge. Ze wzgledu na moje dolegliwosci, robie jak Ala - ugotowane i z oliwa, i sokiem cytrynowym :) Wczoraj chorowalam caly dzien, niech to diabli J) Zjadlam kawaleczek czegos, czego nie powinnam Chyba kupie sobie na rynku nowy zoladek i rozwiaze problem
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Wpisy:
Moniko - to mamy identyczne upodobania, ale je nie jem "wszystkiego" co lubię :(( , bo ... musiałabym się chyba turlać :D :D
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
Wpisy:
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" /> Alu - tak też jest pysznie albo z fasolką szparagową " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" /> Tylko ja może troszke nie za zdrowoale uwielbiam kalafiorka i fasolke z przyrumienioną bułką tartą " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" />
Wpisy:
Gabrysiu - dziękuję
Moniko - dzięki, super pomysł wynalazłaś Ja co prawda bez ziemniaków, ale z kalafiorem polanym oliwą i będzie pysznie i ładnie (aż szkoda będzie jeść )
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
Wpisy:
Tak, Moniczko, oczywiście. Uwielbiam młody koperek.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wpisy:
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" /> Kochane chyba już tak jest, że te najprostsze w wykonaniu potrawy mają duże wzięcie " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" />
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" /> Gabrysiu pamiętaj o świeżym kopereczku na ziemniaczki " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" />
Mniam,mniam,mniam
Wpisy:
Oj, piękne i apetyczne. Chyba jutro zrobię na obiad z kefirkiem i młodymi ziemniaczkami.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wpisy:
Ale super to jajo :D pomysł rewelacyjny i jaki prosty w wykonaniu :) wypróbuję :) dzieki Moniś :D
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wpisy:
Może jajeczko sadzone ?
Wpisy:
Alu, nie wiem w/g jakiego przepisu piekła Ela. Ja mogę Ci polecić bardzo smaczne i łatwe, wielokrotnie wypróbowane przez mnie "jagodzianki" .Tutaj link do nich:
http://www.przepisownia.pl/przepisy/jagodzianki-extra/341004
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wpisy:
Elu - a według jakiego przepisu piekłaś?
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
Wpisy:
Ale bomba! W sam raz dla mnie , bo nie umiem pływać. Pomysł genialny. ja poproszę w groszki i z kołem ratunkowym. :D :D :D
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wpisy:
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" /> Dziewczyny ! Pilnie kupie sukienke na wyjście nad wode " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" />
Wpisy:
Sliczny Plote Moniczko, ròzne, ale przepis podal kiedys inny uzytkownik, a ja zrobilam po swojemu pòzniej ;) Wyplatam, jak mam czas i mi sie nudzi, wiec od czasu do czasu, ale plote ròzniaste za to :D :D ;) Fajna zabawa
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Wpisy:
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" />A może koszyczek...nie tylko na Wielkanoc ale na pieczywko do smacznego grilla też się przyda " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" />Wiem,że takie cuda chyba tworzy Vercia " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" />
Wpisy:
Pysznosci :p I buleczki, i w czekoladzie
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Wpisy:
Moniko, następnym razem schowam gdzieś jedną na poniedziałek, specjalnie dla Ciebie A tak naprawdę to w sobotę, jeszcze ciepłe "wyszły" prawie wszystkie Prawie -bo schowałam po jednej sztuce do niezielnej, porannej kawy
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Wpisy:
Tak , Moniko. u nas drożyzna. W sobotę na ryneczku były po 8zł. Masakra!
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wpisy:
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" /> No to wynika z tego ,że u mnie drożyzna !!! " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" /> Elu jedną bułeczke do kawki można poprosić ?
Wpisy:
U nas truskawki też były po 5,50 Kupiłam 2 kg: część na sorbet, część na napój z miętą i limonką :D A te najładniejsze i twarde do bułeczek drożdżowych I po truskawkach :D W środę kupię następne. Ja kupuję od lat u tego samego chłopa na targu i czekam cierpliwie aż będą u niego, bo są sprawdzone; nie szkodzą :D
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Wpisy:
Moniczko pysznosci :D ja kupilam wczoraj truskawki po 5,50 smaczne, ale potem bolal mnie brzuch, chyba daja duzo nawozow a tak lubie truskawki. Nastepnym razem zrobie koktajl z dodatkiem maslanki lub jogurtu. Moze zrobie tez dzemik :D
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wpisy:
Moniko, ja się gubię. Czy to Twoje dzieło te truskaweczki oblane czekoladą? Super!
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wpisy:
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" />Truskaweczki uwielbiam " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" />U mnie na targu kupiłam po 7,50 i całkiem smaczne - bałam się, że będą wodniste po tych deszczach,ale nie " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" />
Wpisy:
Haniu - bardzo się cieszę, że smakowało
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
Wpisy:
Alu zrobiłam i jestem pod autentycznym wrażeniem Pyszne pyszne ,pyszne nic więcej nie mogę o tym powiedzieć
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wpisy:
Dziewczyny, makaron trzeba troszke podgotowac, polecam :) Mozna dac i surowy, ale efekt nie zawsze wychodzi jak nalezy. Czasem za bardzo sie wysusza, czasem nie dopiecze do konca, a sery sa juz podpieczone.... Najlepiej wrzucic do wrzacej wody na chwilke, aby lekko zmiekl, ale nia moze byc za miekki, bo w piekarniku wyjdzie ciapa potem. Ma sie trzymac "na nogach" po podgotowaniu . Robie zawsze w ten sposòb, choc potrzeba troche wiecej czasu, ale za to wynik jest taki jaki chce, i nie ma przykrych niespodzianek
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Wpisy:
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" /> Dziękuje Skarbie " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" /> Czyli układam surowe cannelloni w tortownicy zalewam sosem ragu, posypuje startym serem i piekę " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" />Trzeba wypróbować ten pomysł " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" />
Wpisy:
Veroniczko, czy ten makaron trzeba najpierw ugotować al dente? Jaką praktykę stosujesz?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wpisy:
Moniczko, to zapiekany makaron z ragù. Ukladasz makaron, zalewasz wszystko sosem ragù, posypujesz mozzarella i parmezanem, i do piekarnika. Danie jest bardzo smaczne
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Wpisy:
Jadłam cannelloni z mięsem mielonym pod beszamelem, ale w takiej postaci nie próbowałam Jak myślicie czy ta forma podania będzie smaczna ? To jest chyba jakaś forma gulaszu...tak tylko myśle...
Wpisy:
Alu , dzięki za podrzucony link do tematu octu jabłkowego, który to artykuł potwierdził mój cel - usprawnienie przemiany materii. Tak, ja się lubię taką jaka jestem, bo muszę tak sobie tłumaczyć brak efektów w zmniejszeniu wagi. Nie oznacza to wcale, że się napycham bez umiaru. Cały czas kontroluję to co jem, przeczytałam i stosowałam mnóstwo diet odchudzających w swoim dość długim życiu , ale moja waga nie chce się zatrzymać na stałe i bezpowrotnie. Ciągle muszę wprowadzać nowe ograniczenia, a teraz szczególnie takie, które poprawiają przemianę materii.;)
Alu - ten wątek powinien być jednak w temacie DIETY i tam się z nim przeniosę.
Marzenko - cudowne mufinki, ślinka leci. Przynajmniej wzrok można nacieszyć, jak nie można takich pyszności jeść :D :D :D
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wpisy:
Cała przyjemność po mojej stronie Jak wypróbujesz to daj znać czy smakowało
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
Wpisy:
:)Zaglądam tu i oczom nie wierzę . Takie cudeńka aż oczy bolą ,tak wytrzeszczyłam .Alu wielkie dzięki za marynaty i sposoby gotowania mięsa .Napewno wykorzystam . Już sobie przekopiowałam ,żeby byly pod ręką :D :D
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Wpisy:
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" /> Marzenko, ale mi narobiłsaś smaka tymi muffinkami - dzisiaj pieke,może nie takie wykwintne ale też do zjedzenia " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" />
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" /> Miłego piąteczku życzę " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" />
Wpisy:
No cóż - czuję się wywołana do tablicy :D
Warto jednak pamiętać, że nie można raczyć się octem jabłkowym bez ograniczeń, bo można sobie podrażnić śluzówkę żołądka i doprowadzić do powstania wrzodów. osoby z wrażliwym żołądkiem
resztę proszę sobie poczytać:http://www.poradnikzdrowie.pl/odchudzanie/diety/ocet-jablkowy-odchudzanie-czy-schudniesz-pijac-ocet-jablkowy_40013.html
Ja bym się nie odważyla pić, ale używam do polania warzyw, bo zawsze polewam warzywa oliwą, do której dodaję albo sok z cytryny albo ocet jabłkowy.
Gabrysiu - chyba jednak zdrowiej jest zmienić sposób odżywiania. (ale czytałam gdzieś, że Ty się nie odchudzasz, bo lubisz siebie w takiej postaci jak jest)
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
Wpisy:
No to masz bardzo zdolną "synową" takie zdolności ma się we krwi od urodzenia, co prawda można się wielu rzeczy nauczyć ale trzeba mieć tzw. smykałkę :D
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wpisy:
Tak tylko zapytałam Reniferki, pająki, pszczółki i sówki znam i jadłam Takie cudeńka wyczarowała narzeczona mojego najstarszego syna na święta Bożego Narodzenia Zdolna dziewczyna i lubi to robić
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Wpisy:
Hehehehe Eluniu no czasami mi sie uda coś wyczarować, ale niestety to nie moje dzieła ale myslę, że wszystko jest do nadrobienia dekoracje - inspiracje
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wpisy:
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wpisy:
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wpisy:
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wpisy:
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wpisy:
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wpisy:
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wpisy:
Magi, ale Ty zdolna jesteś! Też byłaś na jakimś kursie, jak Vercia? Pozdrawiam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Wpisy:
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wpisy:
Dziewczyny wklejam parę pomysłow na ozdabianie babeczek, muffinek... może ktoś skorzysta :D
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wpisy:
Elu, Ty jesteś zapobiegliwa.. Ja też używam własnego octu jabłkowego, ostatnio więcej. Zdradzę, że piję codziennie dla poprawy metabolizmu. W/g rady mojej Teściowej, która rzeczywiście przy jego pomocy zrzuciła kilka kilogramów, piję miksturkę: pół szklanki wody ciepłej, 2 łyżecczki miodu, 4 łyżeczki octu jabłkowego. Wypijam po obiadku. To całkiem dobry napój i ponoc zdrowy (medycena naturalna). nie wiem, co na to Ala?
Ocet już mam ku końcowi, może jeszcze udostępni mi coś Teściowa. Ale za nie długo będą papierówki więc i ocet się zrobi. Ważne , żeby owoce nie były pryskane. Lepsze w nich robaki niz chemia. tak mawiał mój Ś.P. Teść.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wpisy:
" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" /> Dziękuje Marzenko! Z chęcią schrupałabym taką różyczkę na poprawę samopoczucia,bo dzień dzisiaj jest dla mnie bardzo ciężki przez tą pogodę " src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Rovin..." width="19" height="19" />
Wpisy:
Moniczko piekne ozdoby - słodkie pyszności :D
Alu przepisy na mięska ciekawe, ja musztardą smaruję kawałki mięsa na kotlety, ale majonezem jeszcze nigdy nie :D wypróbuję :D dzieki
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję